Ce inseamna Crematoriu?

0 Shares
0
0
0

Ce inseamna Crematoriu?Un crematoriu este o unitate care gazduieste un cremator care are o camera de incinerare sau un retort. In aceasta camera, corpul unui decedat a fost incinerat si, prin urmare redus la resturile scheletice si fragmentele osoase.

Camerele de incinerare sunt, de obicei, captusite cu caramizi refractare rezistente la caldura . Aceste caramizi ar trebui inlocuite la fiecare cinci ani.

Procesul de incinerare are loc intr-un crematoriu cu unul sau mai multe cuptoare. Primul crematoriu american a fost construit de catre doctorul F. Julius LeMoyne, medic american si filantrop in anul 1876.

Anterior, majoritatea crematoriilor au folosit carbune si cocs drept combustibili pentru crematoriu (un cuptor care produce temperaturi ridicate, aproape 1600-1800 ° F pentru ardere). In prezent, pentru acest scop sunt utilizate propan, gaz natural, uleiuri etc.

In plus, ele sunt echipate cu sisteme de control reglabile pentru a monitoriza interiorul cuptorului astfel incat sa se inchida automat dupa finalizarea procesului de incinerare. Atunci cand alegeti un crematoriu, puteti solicita un tur al cladirii si puteti afla daca tehnicienii care lucreaza acolo sunt atestati. In plus, puteti solicita trimiteri si copii ale politicilor lor.

Un crematoriu poate face parte dintr-o casa funerara , capela sau pur si simplu o cladire autonoma . Este reglementata in cea mai mare parte de stat. In plus, Statele Unite si diverse alte tari descurajeaza cremarea mai multor corpuri intr-un crematoriu . De fapt, este considerat ilegal.

Prin urmare, cele mai multe crematori sunt concepute pentru a incinera un singur corp la un moment dat. Cremele de gemeni morti sau un copil mistuit impreuna cu mama care a murit in timpul nasterii pot fi considerate exceptii de la regula.

Intr-un crematoriu, exista o incinta de incineratie care cuprinde doua spatii captusite cu caramizi, mai ales una pe cealalta. Un sicriu sau un recipient, de preferinta preparat dintr-un material combustibil, este plasat in spatiul primar al camerei de incinerare.

Spatiul secundar este destinat circulatiei gazelor. Acest fum trece prin caldura intensa si flacari pentru a arde particulele . Apare ca valuri de caldura atunci cand paraseste camera si este eliberata in aer prin sistemul de evacuare.

Procesul de incinerare a corpului uman intr-un crematoriu Cluj dureaza de obicei una pana la trei ore, in functie de factori cum ar fi greutatea corpului, raportul de grasime fata de tesut, tipul de sicriu sau container in care este plasat corpul neinsufletit, echipamentul instalat si asa mai departe.

Cand incepe o incinerare, temperatura spatiului secundar este stabilita la un punct (majoritatea starilor necesita 1600 grade Fahrenheit) si apoi cadavrul este plasat rapid in spatiul primar prin usa de sus pentru a evita pierderea de caldura . Cu toate acestea, usa nu poate fi deschisa pana la atingerea temperaturii de functionare.

In timpul acestei proceduri, corpul este de fapt expus la flacari asemanatoare coloanelor. O portiune mai mare a corpului, totusi, este vaporizata datorita caldurii intense. In plus, oasele devin calcificate si se prabusesc in bucati.

Dupa incinerare, ramasitele se lasa sa se raceasca. In continuare, obiectele metalice cum ar fi podurile dentare, bolturile, suruburile, fermoar etc. sunt indepartate cu ajutorul unui magnet puternic si prin inspectie manuala.

In cele din urma, ramasitele incinerate sunt pulverizate intr-o pulbere uniforma fina. Aceasta este transferat intr-un container sau urne de incinerare si predat persoanei desemnate.

De asemenea, crematoriul poate organiza un serviciu de martor daca rudele si reprezentantii persoanei decedate vor dori sa asistate la incinerare. De fapt, un membru al familiei poate chiar sa apese butonul pentru a initia procesul de ardere.

Videoclipul urmator va poate ajuta sa intelegeti cum se produce incinerarea unui corp neinsufletit:

https://www.youtube.com/watch?v=R3MR6sgwqlY

0 Shares
You May Also Like