Ce spune pozitia in care dormi despre tine?

0 Shares
0
0
0

Ce spune pozitia in care dormi despre tine?Pozitia de dormit spune multe despre personalitatea ta. Fiecare persoana este o lume si cand vine vorba de odihna exista multe posturi. Toate acestea fac ca timpul pentru a merge la culcare este una dintre cauzele celor mai multe dezacorduri. In plus fata de tema pura a coexistentei, postura pe care preferam atunci cand ne odihnim vorbeste de obicei foarte mult despre personalitatea noastra.

Pozitia fetala

Aceasta este cea mai comuna pozitie. Aproximativ 40% din populatie ii place sa adoarma pe una dintre laturile sale, unde coloana vertebrala face o usoara curba inainte si genunchii sunt colectati, deoarece asa fetusii se afla in uter in gestatie. Aceasta pozitie denota vulnerabilitate si sensibilitate.

Pozitia dreapta

De obicei dorm drept, cu picioarele intinse si coloana vertebrala in rigiditate perfecta, sprijinindu-se pe o parte a corpului. 15% dintre oameni se obisnuiesc cu aceasta pozitie. Ei sunt, de obicei, oameni foarte sociali.

Soldatul

Persoanele care dorm in aceasta postura sunt cele care sunt lasate intinse pe spate, cu o usoara separare a picioarelor. 8% din populatie se odihneste in acest fel. Persoanele care opteaza pentru aceasta sunt de obicei relaxate si introvertite. In acelasi mod in care sunt ambitiosi, neaga mediocritatea si, de obicei, stabilesc obiective inalte.

Melancolicul

Cei care tanjesc dupa ceva dorm pe laturile lor, cu bratele intinse in fata si genunchii putin indoiti. Postura este, de asemenea, cunoscut sub numele de “vorbitor” si este placut de 13% din oameni. Ca si “trunchiul”, acesti indivizi sunt sociabili, dar si neincrezatori si, desi se pare ca se daruiesc celuilalt fara bariere, in adancul sufletului isi pastreaza rezervele si sunt suspiciosi. Ce spune pozitia de somn despre tine?

Steaua de mare

Cei care dorm in acest fel se afla pe spate, cu mainile intinse in lateral si cu coatele oarecum flexate in sus ramanand pe sau sub perna. Ei sunt de obicei oameni loiali, credinciosi si empatici.

Cadere libera

Similar cu steaua, dar aici doarme la fel de intins, dar cu susul in jos. Daca vorbim despre personalitatea lor, sensul este oarecum conflictual, deoarece, desi sunt sociabili, de obicei nu accepta critica in mod natural, considerand-o ca pe o ofensa. Sunt nervosi si arata un temperament deosebit.

Dupa ce vezi toate aceste posturi, depinde de tine sa stii in care te afli, nu? A le cunoaste inseamna a te cunoaste si tu putin…

La ce ar trebui sa ne asteptam de la odihna noastra

Cand te culci sa dormi repari si recuperezi energia unei zile intregi, astfel incat calitatea somnului tau va determina energia zilei de maine. De aceea, somnul este piatra de temelie a bunastarii.


Deci, care este cea mai buna pozitie pentru a dormi bine si pentru a obtine somnul profund ideal? Care este cea mai buna pozitie pentru a dormi si a scuti corpul de tot stresul si tensiunea zilei?

Cresterea si dezvoltarea copiilor se intampla in principal atunci cand dorm. Deci, pentru a promova acelasi efect de regenerare in corpul nostru, trebuie sa gasim pozitia potrivita pentru a dormi si sa lasam organismul sa se regenereze in cele mai bune conditii.

0 Shares
You May Also Like