Ce sunt semintele de canepa si la ce ajuta ele

0 Shares
0
0
0

Probabil ca ati auzit asocierea intre seminte de canepa si aliment minune. Asta inseamna ca ele sunt mai bine decat alimentele similare, cum ar fi semintele de chia si semintele de in, ale caror calorii sunt de 16-18% proteine. Va recomandam sa le incercati si veti vedea rapid rezultatele.

Semintele de canepa sunt, de asemenea, o mare sursa de vitamina E si minerale, cum ar fi fosforul, potasiul, sodiul, magneziul, sulful, calciul, fierul si zincul.

Semintele de canepa pot fi consumate crude, fierte sau prajite. Uleiul de seminte de canepa este, de asemenea, foarte sanatos si a fost folosit ca hrana si medicament in China pentru cel putin 3.000 de ani.

Semintele de canepa sunt bogate in grasimi sanatoase si acizi grasi esentiali. Ele sunt, de asemenea, o mare sursa de proteine ​​si contin cantitati mari de vitamina E, fosfor, potasiu, sodiu, magneziu, sulf, calciu, fier si zinc.

Semintele de canepa va pot reduce riscul de boli de inima

Boala de inima este cauza numarul unu de decese la nivel mondial. Interesant, consumul de seminte de canepa poate reduce riscul de boli de inima.

Semintele contin cantitati mari de aminoacid arginina, care produce oxid de azot in corpul dumneavoastra. Oxidul de azot este o molecula de gaze care duce la dilatarea si relaxarea vaselor de sange, conducand la scaderea tensiunii arteriale si la reducerea riscului de aparitie a bolilor de inima.

Intr-un studiu amplu cu peste 13.000 de persoane, cresterea consumului de arginina a corespondat cu scaderea nivelului de proteina C-reactiva (CRP), un marker de inflamatie. Nivelurile ridicate de CRP sunt legate de bolile cardiace.

Acidul gama-linolenic gasit in semintele de canepa a fost, de asemenea, legat de reducerea inflamatiei, ceea ce poate scadea riscul bolilor cum ar fi bolile cardiace.

In plus, studiile efectuate la animale au aratat ca semintele de canepa sau uleiul de seminte de canepa pot reduce tensiunea arteriala, pot reduce riscul de formare a cheagurilor de sange si pot ajuta inima sa-si revina dupa un atac de cord.

Semintele de canepa sunt o sursa importanta de arginina si acid gama-linolenic, care au fost asociate cu un risc redus de boli de inima.

Semintele de canepa si uleiul pot ajuta in afectiuni ale pielii

Acizii grasi pot afecta raspunsurile imune din organism. Studiile sugereaza ca sistemul imunitar depinde de echilibrul dintre acizii grasi omega-6 si omega-3.  Semintele de canepa sunt o sursa buna de acizi grasi polinesaturati si esentiali. Acestea au un raport de 3: 1 de omega-6 la omega-3, care este considerat in intervalul optim.

Studiile au aratat ca administrarea de ulei de seminte de canepa persoanelor cu eczeme poate imbunatati concentratiile plasmatice ale acizilor grasi esentiali.

Uleiul poate, de asemenea, sa usureze pielea uscata, sa imbunatateasca mancarimea si sa reduca nevoia de medicatie a pielii.

Semintele de canepa sunt bogate in grasimi sanatoase. Ele au un raport de 3: 1 de omega-6 la omega-3, care ajuta in boli de piele si ofera o usurare a eczemei ​​si a simptomelor sale inconfortabile.

0 Shares
You May Also Like