Ce trebuie sa eviti cand alergi pe banda?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa eviti cand alergi pe banda?Pe multi dintre noi ne incanta ideea unei vieti cat mai sanatoase si a unui regim de viata care sa contina cat mai multe alimente sanatoase. Insa, nu intotdeauna putem face alegerile potrivite noua.

Din aceasta cauza, pentru a-si mentine sanatatea in parametri cat mai normali, o mare parte a iubitorilor de sport si de fitness aleg sa alerge. Insa, alergatul in aer liber vine cu o serie de dezavantaje, in special faptul ca vremea nu poate fi prielnica intotdeauna pentru practicarea acestui tip de activitate.

In sprijinul celor care vor sa alerge intr-un cadru inchis, ferit de intemperiile naturii, vin detinatorii de sali de fitness, ce aleg sa-si doteze spatiile cu un numar ridicat de benzi de alrgat datorita facilitatilor pe care acestea le aduc sanatatii si organismului.

Insa, din dorinta acerba de a face sport pe banda alergat, din ce in ce mai multi utilizatori ai acestui aparat de fitness nu dau importanta unor lucruri importante in ceea ce priveste antrenamentul pe banda

Prima greseala pe care ar trebui evitata o reprezinta inceperea antrenamentului fara o incalzire in prealabil.  Incalzirea reprezinta o prima etapa importanta in practicarea oricarui sport sau antrenament. Tocmai de aceea, si in cazul antrenamentului pe o banda alergat, aceasta joaca un rol major.

Acelasi lucru este indicat si in ceea ce priveste revenirea dupa un antrenament pe banda, caci multi utilizatori ai acestui aparat sunt tentati sa-si termine abrupt efortul depus, acest lucru nefiind indicat deoarece poate produce o scaderea a tensiunii, potrivit specialistilor.

Un alt lucru demn de luat in seama atunci cand folosesti banda alergat este reprezentat de catre pozitia adoptata in timpului antrenamentului. De cele mai multe ori, din cauza temerii de a nu aluneca de pe banda, o mare parte a utilizatorilor adopta o pozitie incorecta in timpul alergatului ceea ce le poate dauna sanatatii. De dorit ar fi sa se adoptate o pozitie cat mai naturala, apropiata cu cea pe care o aveti in momentul in care alegeti sa alergati in aer liber, evitand pasii mult prea mici.

O alta greseala pe care utilizatorii de banda alergat o fac fara sa constientizeze, o reprezinta cititul in timpul antrenamentului. Daca va numarati printre cei care aleg sa imbine utilul cu placutul, in timpul alergarii pe banda si va indreptati atentia spre un articol dintr-o revista sau dintr-un ziar, puteti incepe sa renuntati la acest obicei.

In primul rand, poate fi daunator, deoarece atentia nu va mai este captata asupra antrenamentului si deci rezultatul nu va fi cel scontat, iar in al doilea rand va puteti accidenta mult mai usor.

Daca sunteti printre cei care-si doresc sa isi realizeze antrenamentele pe banda cat mai corect posibil pentru a avea rezultate uimitoare si nu stiti de unde va puteti achizitiona o banda alergat de calitate, puteti accesa site-ul http://www.expertfitness.ro/benzi-de-alergat. Aici, va sunt puse la dispozitie diverse modele de astfel de aparate fitness de la cele mai simple pana la cele mai complexe modele, potrivite oricarui tip de antrenament dorit.

0 Shares
You May Also Like