Ce trebuie sa luam in considerare atunci cand vrem sa achizitionam un smartphone?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa luam in considerare atunci cand vrem sa achizitionam un smartphone?Cu totii stim cat de important este display-ul pentru un telefon mobil. Display-ul Nokia este unul dintre cele mai bune display-uri create vreodata pentru telefoanele mobile.

Un display Nokia precum ClearBlack poate concura oricand cu display-urile din gama Samsung, oferind o imagine clara si un contrast de exceptie.

In cazul in care dorim sa achizitionam un smartphone trebuie sa luam in considerare cateva lucruri, simple, dar importante.

Stabiliti-va bugetul

Atunci cand va hotarati cat de mult vreti sa cheltuiti pe un smartphone trebuie sa luati in considerare doua costuri: pretul telefonului si pretul planului (contractului). Pretul telefonului este o cheltuiala ce se face o singura data.

Companiile de telefonie mobila tind sa ofere o multime de promotii si discount-uri; prin urmare, telefonul pe care il doriti s-ar putea sa fie mai ieftin decat credeti. In unele cazuri, daca va inscrieti pentru un anumit plan, telefonul este gratuit.

Inainte de a va orienta asupra unui anumit telefon, asigurati-va ca pretul acestuia se incadreaza in bugetul pe care vi l-ati stabilit. In cele mai multe cazuri, planul smartphone-ului va costa mai mult decat telefonul. Sa spunem ca ati vrut sa aveti un anumit telefon si ati fost de acord sa platiti 600 de dolari pentru acesta, fara reduceri.

Planul pentru acest telefon ar fi putut rula timp de doi ani, cu peste 100 de dolari pe luna. Astfel, ati fi putut plati de patru ori telefonul. Inainte de a da toti acesti bani in fiecare luna, ganditi-va la modul in care doriti sa folositi telefonul.

Daca aveti de gand sa-l utilizati doar pentru a vorbi si pentru a trimite mesaje, cu foarte putin acces la internet, vedeti daca puteti gasi un plan mai ieftin. Daca sunteti mai tot timpul pe internet si vreti sa descarcati aplicatii, filme si muzica, veti dori un plan mai scump.

Alte parti ale planului, care trebuie luate in considerare, se refera la posibilitatea ca datele, mesajele si minutele nefolosite sa poata fi adunate de la o luna la alta sau la conditiile in care contractul poate fi intrerupt.

Gasiti sistemul de operare potrivit

Pentru o multime de oameni, alegerea unui smartphone bun se rezuma la alegerea sistemului de operare potrivit. Sistemul de operare al smartphone-ului reprezinta platforma pe care acesta opereaza pentru a rula diferite programe. Chiar daca toate ne permit sa ne conectam la internet, sa accesam e-mailul, sa realizam apeluri si sa scriem mesaje, fiecare are propriile puncte forte si puncte slabe.

Patru dintre cele mai cunoscute sisteme de operare pentru smartphone-uri sunt astazi iOS de la Apple, sistemul Google Android, Windows Mobile de la Microsoft si OS Blackberry. Daca nu sunteti experti in tehnologie, nu veti putea observa diferentele de operare ale fiecarui sistem.

Ceea ce veti observa, totusi, este disponibilitatea pentru anumite programe si aplicatii pentru fiecare platforma in parte. Daca aveti de gand sa folositi o multime de aplicatii pe smartphone-ul dumneavoastra, este de dorit sa evitati Blackberry-ul.

Sistemul de operare al Blackberry este grozav pentru utilizarea e-mail-ului si pentru navigarea pe internet, insa nu are atat de multe aplicatii precum alte sisteme. Daca doriti multe aplicatii, atunci iPhone-ul este pariul castigator.

0 Shares
You May Also Like