Ce Trebuie Sa Stii Cand Cumperi Un Inel cu Diamante

0 Shares
0
0
0
Ce Trebuie Sa Stii Cand Cumperi Un Inel cu Diamante

Dupa cum stiti, diamantele sunt una dintre cele mai cautate pietre din lume si sunt utilizate frecvent pentru inelele de logodna si alte bijuterii. Atunci cand achizitionati un diamant, este deosebit de important sa intelegeti ce calitate a pietrei este necesar sa cautati, cum sa il gasiti si cat sa platiti.

A va lua un pic de timp suplimentar pentru a planifica ce trebuie sa alegeti, cu siguranta va face ca achizitionarea unui diamant sa fie un mare succes pentru dvs. si va face fericita persoana care il va primi.

Un inel cu diamante este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le poti oferi unei femei. Putine alte cadouri exprima dragostea si aprecierea in aceeasi masura si arata atat de bine.

Cumpararea unui astfel de inel necesita putina pregatire si cateva cunostinte de fundal in cazul in care doriti sa cumparati un produs de cea mai buna calitate, la cel mai bun pret posibil. In continuare, veti descoperi tot ceea ce trebuie sa stiti, cand doriti sa cumparati un inel cu diamant.

1. Carat

Greutatea unui diamant este definita in carate si nu in grame precum in cazul aurului; iar un carat este cea mai comuna referinta la dimensiune. Un diamant de doua carate cantareste de doua ori mai mult in comparatie cu un diamant de un carat, dar este posibil sa nu arate de doua ori mai mare in functie de taietura sa.

In momentul in care cautati un diamant, este foarte important sa aveti o idee generala despre greutatea inelului la care v-ati gandit, dar este totusi indicat lasati loc flexibilitatii, dat fiind faptul ca poate doriti sa echilibrati caratele cu culoarea si claritatea bijuteriei.

2. Taierea

Taierea unui diamant se refera in general la forma, dar mai precis face referire la cat de bine este proiectat diamantul in vederea optimizarii stralucirii si dimensiunii.

Un diamant bine taiat va avea o stralucire fantastica, in timp ce un diamant care are o taietura de slaba calitate, ii va permite luminii sa treaca. In plus fata de stralucirea impresionanta, un diamant bine taiat, de asemenea, profita la maximum de greutatea sa.

3. Claritate

Claritatea unui diamant trateaza cate imperfectiuni sau specificatii de praf, murdarie sau carbon se pot vedea in diamant. Un diamant perfect nu exista in mod natural, dar orice diamant care se apropie de perfectiune este extrem de scump. Pentru majoritatea oamenilor, gasirea unui diamant fara defecte evidente este benefica.

Cele mai multe diamante sunt certificate de catre un gemolog, dar ar trebui sa profitati si de oportunitatea de a compara diamantele cu defecte usor de observat de langa diamante cu defecte vazute doar la microscop.

Limitele tipice de claritate in ceea ce priveste cele mai multe diamante, variaza de la „Incluziuni mici” pana la „Incluziuni foarte, foarte mici”. Cereti sa vi se dea voie sa priviti o serie din acestea si sa decideti care este suficient de clar pentru dvs.

4. Culoare

Culoarea celor mai multe dintre diamante difera de la incolor pana la galben deschis pe o scara de la D la Z. Similar cu claritatea, culoarea diamantelor reprezinta o alegere personala cu care trebuie sa te simti confortabil.

O gama buna care are indicii in ceea ce priveste culoarea diamantelor doar pentru ochiul antrenat este gama G pana la K. Probabil este cel mai indicat sa alegeti un diamant in aceasta gama.

5. Certificare

Acesta nu este unul dintre cele patru C-uri, dar este unul crucial. O certificare a Institutului Gemologic din America (GIA) garanteaza specificatiile pentru cele 4 C ale diamantului. Poate creste pret destul de mult aceasta certificare, dar te va proteja de o inselatorie.

Este recomandata alegerea unui diamant care a fost certificat. Una dintre cele mai grave experiente pe care le-ati putea avea in calitate de cumparator de diamante, ar fi atunci cand ati alege piatra pretioasa de la un dealer care ofera diamante la un cost foarte mare, cu specificatii care nu sunt certificate. Trebuie ca inainte de a plati diamantul, sa existe gaantia ca toti cei 4C exista.

Cu siguranta insa, atunci cand vine vorba despre alegerea unui diamant, nu trebuie tinut cont doar de cei 4C. Exista si diferite alte aspecte care necesita atentie. Unul dintre acestea este legat de cercetarea preturilor.

Exista cu siguranta mai multe magazine online care comercializeaza bijuterii cu diamante, de la inele de logodna, la diferite alte tipuri de bijuterii, asa ca este indicat de facut unele cercetari, pentru ca este posibil ca intre produse similare, sa existe diferente considerabile de pret.

De-asemenea, atunci cand vine vorba despre alegerea unei bijuterii cu diamant, mai mult se pune accent pe piatra pentru un inel cu diamant, decat pentru o pereche de cercei sau pentru un colier, in conditiile in care inelul este mult mai usor de vazut.

0 Shares
You May Also Like