3 suplimente pentru masa musculara rapida

0 Shares
0
0
0

Dacă faci exerciții fizice în mod regulat, probabil că dorești să beneficiezi de ele la maxim.

Un beneficiu important al exercițiului este creșterea masei musculare și a forței.

Trei criterii principale trebuie îndeplinite pentru o creștere musculară considerabilă: consumul de mai multe calorii decât arzi, consumul mai multor proteine și un program de exerciții provocator pentru mușchii tăi.

Fără îndoială, poți adăuga mușchi pur și simplu mâncând corect și ridicând greutăți. Dar pentru a-ți maximiza cu adevărat potențialul de creștere, suplimentele sunt o opțiune populară.

Cele 3 suplimente enumerate mai jos te pot ajuta să câștigi mai multă musculatură în combinație cu programul tău de exerciții.

Creatina

Creatina este formată din trei aminoacizi: arginină, glicină și metionină. Rapoartele anecdotice și studiile științifice descoperă că persoanele care iau creatină câștigă o cantitate de 10 kilograme sau mai mult în greutatea corporală și își cresc forța dramatic.

Creatina funcționează în mai multe moduri. În primul rând, crește cantitatea de energie rapidă în mușchi pentru o efectuare a mai multor repetiții la sală.

Cu cât această energie rapidă este disponibilă, cu atât mai multe repetări poți face cu o greutate dată, permițându-ți să devii mai mare și mai puternic pe termen lung. Creatina atrage, de asemenea, mai multă apă în celulele musculare, plasând o întindere pe celulă care asigură creșterea pe termen lung.

Cel mai recent, s-a constatat că creatina crește nivelul de factor de creștere asemănător insulinei (IGF-1) în mușchi, ceea ce este esențial pentru stimularea creșterii.

Proteine ​​din zer

Proteina din zer este printre cele mai bine studiate suplimente din lume și din motive întemeiate. Are o valoare nutritivă foarte mare, iar studiile științifice au relevat numeroase beneficii pentru sănătate.

Cea mai cunoscută utilizare a suplimentelor de proteine ​​din zer are ca scop creșterea masei musculare și a forței.

Proteina din zer este populară în rândul sportivilor, culturistilor, modelelor de fitness, precum și persoanelor care caută să-și îmbunătățească performanța în sala de sport.

Modalitățile prin care proteina din zer promovează câștigul muscular/forța includ:

  1. Blocuri de construcție: furnizează proteine ​​și aminoacizi, care servesc ca blocuri pentru intensificarea creșterii musculare.
  2. Hormoni: crește eliberarea de hormoni anabolici care pot stimula creșterea musculară, cum ar fi insulina
  3. Leucină: are un conținut ridicat de aminoacizi leucină, despre care se știe că stimulează sinteza proteinelor musculare la nivel molecular și genetic
  4. Absorbție rapidă: proteina din zer este absorbită și utilizată foarte rapid în comparație cu alte tipuri de proteine ​​

Aminoacizi cu catenă ramificată (BCAA)

Termenul de aminoacizi cu catenă ramificată se referă la leucină, izoleucină și valină, cei mai importanți aminoacizi absoluți pentru repararea și construirea țesutului muscular. Leucina este cea mai critică dintre cele trei, deoarece cercetările arată că poate stimula sinteza proteinelor musculare de la sine.

Cu toate acestea, este încă cel mai bine să le iei pe toate trei, deoarece acestea lucrează în sinergie pentru a oferi o multitudine de beneficii, inclusiv creșterea musculară , creșterea energiei în timpul antrenamentelor, estomparea cortizolului (un hormon catabolic care inhibă testosteronul și crește descompunerea musculară) și scăderea durerii musculare cu debut întârziat.

Suplimentele nu îți pot oferi câștiguri musculare maxime dacă programele tale de nutriție și exerciții fizice lipsesc.

Pentru a câștiga musculatură, trebuie să mănânci suficiente calorii și proteine și să ai un program intens cu exerciții fizice, în mod ideal cu greutăți.

0 Shares
You May Also Like