Ce trebuie sa stiti inainte de a inchiria o masina?

0 Shares
0
0
0

Inchirierea unei masini poate parea un proces foarte simplu, insa, cu toate acestea, etapa nu este atat de facila pe cat poate parea la prima vedere. De aceea, inainte de a incepe demersurile propriu-zise pentru inchirierea masinii, este foarte important sa verificati anumite elemente, ce va vor face sejurul mult mai frumos.

Pentru ca stim ca printre cititori se numara si persoane care nu au foarte multa experiente in privinta acestor pasi, alaturi de specialistii in rent a car, am pregatit o lista cu detaliile de care ar trebui sa tineti cont intotdeauna. Haideti sa le descoperim impreuna! 

Taxe platite

Inainte de a prelua masina, este esential ca aceasta sa aiba toate taxele la zi, astfel incat, in cazul unui control al politiei, sa nu aveti surprize neplacute. Verificati cu mare atentie toate actele prezentate, printre care se numara asigurarea RCA si CASCO (daca este cazul), dar si rovigneta, mai ales daca veti circula in zone in care aceasta este necesara.

Mai mult decat atat, este foarte important ca toate aceste acte sa fie valabile pana la sfarsitul perioadei in care veti avea in posesie autoturismul. Asadar, aveti grija si cu acest pas aparent lipsit de importanta, dar care va poate salva din anumite situatii mai putin dorite!

Accidente

De asemenea, inainte de a semna contractul de inchiriere al masinii alese, nu uitati sa va interesati si la antecedentete autoturismului. Astfel ca, verificati daca aceasta a fost implicata in accidente, iar daca raspunsul proprietarului este afirmativ, incercati sa aflati cat mai multe detalii cu privire la gravitatea evenimentului.

De exemplu, puteti avea in fata o masina care a avut un accident minor, in urma caruia nu au rezultat pagube foarte mari, sau o masina care a fost distrusa complet, fiind ulterior refacuta. Cu toate acestea, noi va recomandam sa alegeti un autoturism care nu are antecedente de acest fel, tocmai pentru un plus de siguranta. 

Defectiuni tehnice

Daca la punctul anterior am mentionat anumite lucruri cu privire la accidente, este de la sine inteles ca un asemenea eveniment are drept consecinte si unele defectiuni tehnice.

De asemenea, aflati daca masina a fost reparata, iar daca auziti anumite zgomote in timpul pornirii autoturismului, aflati de urgenta cauza. Ca si in cazul achizitionarii unei masini, este foarte important ca aceasta sa functioneze impecabil, astfel incat sa nu aveti parte de evenimente neplacute, chiar atunci cand veti avea cea mai mare nevoie de ea. 

Firmele de rent a car va pun la dispozitie masini de calitate, fara defectiuni tehnice, care va vor sta la dispozitie pe tot parcursul sejurului dumneavoastra. In plus, acestea au diverse specificatii, astfel incat sa fie pe placul si celor mai exigenti clienti. Cu siguranta nu veti regreta alegerea!

0 Shares
You May Also Like