Cele mai importante sfaturi pentru alegerea sacoului perfect

0 Shares
0
0
0

Cele-mai-importante-sfaturi-pentru-alegerea-sacoului-perfectSacoul este o piesa foarte usor de integrat in tinute in momentul in care tii cont de textura materialelor si de culoare, insa nu este usor de ales atunci cand vine vorba despre potrivirea perfecta. De aceea, iti oferim mai multe sfaturi cu elementele de care ar trebui sa tii cont in momentul in care iti cumperi sacoul astfel incat sa il poti gasi pe cel perfect.

Daca vrei un sacou de cea mai buna calitate, recomandarea noastra merge spre sacouri barbatesti ready to wear.

Nasturii si butonierele sunt unele dintre detaliile care fac diferenta intre un sacou bine croit si unul facut fara prea mare atentie la detalii. De foarte multe ori aceste aspecte sunt trecute cu vederea insa pot sa fie adevarate indicii cu privire la modul in care sacoul a fost produs. Daca sacoul este facut de specialisti, butonierele se vor distinge in primul rand prin dimensiunea perfecta. Toate elementele aplicate sunt corect surfilate si nu se destrama in timp.

Nasturii sunt personalizati in majoritatea cazului cu numele brandului si sunt facuti din materiale solide. Coaserea se face doar cu fir foarte rezistent.

Un sacou croit bine are si o butoniera in plus, in zona superioara a reverului din partea stanga, astfel incat sa se accesorizeze usor cu un pin pentru sacou.

Cusaturile sunt tot timpul drepte, bine finisate si dense, nu sunt intrerupte si nu sunt facute din fire de slaba calitate.

Un alt lucru la fel de important pentru alegerea unui sacou este modul in care se pliaza pe linia corpului. Un sacou bun nu limiteaza miscarile si pentru a fi sigur de asta, este bine sa tii cont de mai multe indicii.

In momentul in care stai drept, sacoul trebuie sa se inchida usor. Pentru a testa acest aspect, poti sa inchizi doar unul din nasturi, si vei vedea daca sacoul cu cele doua revere unite, este prea larg sau prea scurt. Nasturii trebuie sa se inchida usor si nu ar trebui sa apara clasicele cute in forma de X care indica faptul ca sacoul iti este prea stramt.

Gulerul de la sacou trebuie sa stea lipit de camasa chiar si cand misti capul. In cazul in care descoperi ca cele doua elemente vestimentare se distanteaza, este un semn ca sacoul iti este mare. Daca sacoul se increteste cand te misti, inseamna ca este mult prea mic si trebuie sa alegi un numar mai mare.

Materialul ar trebui sa fie realizat din tesaturi cat mai naturale. Costumul poate fi din bumbac, lana sau stofa. In sezonul rece sunt recomandate costumele din tweed, deoarece ofera un confort termic mult mai bun, dar si un aspect rafinat pentru orice tinuta. In momentul in care temperaturile cresc, sunt recomandate costumele casual din materiale ceva mai lejere.

Umerii trebuie sa respecte linia corpului astfel incat sa nu ai un aspect neingrijit. In plus, umerii nu trebuie sa fie nici foarte stramti pentru ca vor aparea cute inestetice.

Tinand cont de recomandari vei reusi sa iti cumperi sacoul potrivit pentru orice situatie sau eveniment.

0 Shares
You May Also Like