Cele mai comune intrebari despre ferestrele din termopan

0 Shares
0
0
0

Cele mai comune intrebari despre ferestrele din termopanFerestrele din locuinta sunt elemente complexe si foarte interesante, oferind aer proaspat, lumina si un climat optim atunci cand sunt alese corect. Recomandarea specialistilor in constructii si amenajari interioare merge spre geamuri termopan, acestea fiind produse moderne de calitate premium.

Ferestrele dotate cu geamuri simple si tamplarie clasica nu sunt la fel de eficiente ca termopanele, deoarece nu ofera acelasi coeficient de izolare termica, nu ajuta la economii de energie si sunt mult mai complicat de intretinut. Ferestrele de termopan sunt bune izolatoare si ajuta la economii considerabile deoarece centrala nu va porni la fel de des pe timpul iernii.

Inca de la aparitia lor pe piata, solutiile cu geamuri termopan au generat un val de intrebari si nelamuriri din partea utilizatorilor, care nu intelegeau de ce se recomanda inlocuirea tamplariei clasice cu cea din PVC cu geamuri termopan.

Ce sunt termopanele si care este modul lor de functionare?

Ferestrele traditionale aveau o foaie de sticla si o rama. Ele difera de termopane in primul rand pentru ca geamul termopan este produs din doua foi de sticla special tratata, separate de un distantier de maxim 20 mm grosime. Cu cat acest distantier este mai mare, cu atat fereastra are o calitate mai buna. Distantierul are rolul de a crea un strat de gaz in interior, care conserva caldura si functioneaza pe post de strat protector.

Care sunt avantajele oferite de termopane?

Diferentele de temperatura nu mai sunt la fel de mari. Pe timpul iernii geamurile nu lasa frigul sa intre, in timp ce vara geamurile conserva aerul rece din interior. De asemenea, protectia fonica poate fi considerata un avantaj major in special in zonele in care este foarte mare agitatie cum sunt cele din vecinatatea parcurilor sau cele situate in orasele mari. Daca vrei sa te protejezi de zgomote, geamul termopan este cea mai buna solutie. In plus, mucegaiul si condensul dispar din casa imediat, iar geamul nu permite patrunderea umezelii in interior.

Cum sunt afectate de soare geamurile termopan?

Soarele va intra in casa si va oferi caldura interiorului acest lucru fiind pozitiv mai ales in timpul sezonului rece. Pe timpul verii insa geamurile de termopan nu izoleaza complet decat daca sunt acoperite cu folii speciale. Casa nu este ferita de soare daca geamurile sunt din sticla clasica.

Geamurile din termopan sunt mai scumpe?

Este foarte adevarat ca geamurile din termopan au un pret mai mare decat cele clasice, in cazul carora sticla este de o calitate mai slaba. Costurile initiale vor fi amortizate rapid datorita economiilor facute cu ajutorul eficientei energetice. Termopanele au tot potentialul de a reduce costurile la energie atunci cand sunt alese si montate corect.

Pentru a beneficia de toate avantajele geamurilor din termopan alese, este recomandat sa lucrezi cu o echipa de specialisti pentru montajul acestora, astfel incat termopanele sa fie puse ca la carte. In momentul in care se obtine un montaj aproape perfect, toate proprietatile geamului indicate de producator se vor regasi si in viata reala.

0 Shares
You May Also Like