Centralele termice de la Liepsnele

0 Shares
0
0
0

Combustibilii solizi au fost până nu de mult una dintre cele mai folosite metode de încălzire atât a locuințelor cât și în industrie. După extinderea rețelelor de alimentare cu gaze in zonele care până atunci nu beneficiau de astfel de facilități, a existat o perioadă de trecere a sistemelor de încălzire a caselor la echipamente ce folosesc acest tip de combustibili.

Ceea ce inițial a fost considerată o investiție bună s-a dovedit mai apoi una destul de costisitoare, având în vedere faptul că prețul gazului a cunoscut un trend ascendent.

Pe lângă acestea, s-a dovedit și faptul că randamentul acestora în comparație cu cel al echipamentelor termice ce folosesc combustibili solizi era mult mai scăzut.

Nici măcar îmbunătățirile ulterioare impuse de către directivele europene centralelor pe gaze pentru a-si creste eficienta nu au convins din punct de vedere al randamentuli, asa ca acest trend de revenire a încălzirii proprietăților, fie acestea case, apartamente, spații comerciale și de lucru, înapoi la metodele clasice cu combustibili solizi a continuat.

            De ce să alegi cazane pe cărbune?

În primul rând datorită randamentului crescut al acestora, care este de 100%. O investiție care va fi amortizată în timp prin costul mult mai redus al combustibilului, a cheltuielilor cu întreținerea acestora și prin faptul că centralele

Liepsnele pot fi racordate multor sisteme de încălzire deja existente într-o clădire, cum ar fi încălzirea prin calorifere, de apă menajeră, sau prin pardoseală. Practic daca ai deja o rețea de la o altă centrală fie ea și pe gaz o poți conecta cu mare ușurință fără alte învestiții la rețeaua deja existentă în clădire.

            Cum funcționează centralele Liepsnele?

Sistemul este unul foarte eficient, curat și sigur.  Centrala are formă cilindrică iar cuptorul acesteia este amplasat în partea superioară a cazanului, ceea ce duce la arderea controlată și intensă doar a stratului superior de combustibil solid.

Aerul este introdus de asemenea în mod controlat în cuptor doar în partea de sus, acesta ajungând treptat la nivelele inferioare și doar după arderea completa a celor superioare. Astfel se obține un randament crescut al procesului de ardere, de unde și procentul de eficiență de 100%.

Datorită acestui sistem de ardere doar a stratului superior, nu se formează condens în timpul acestui proces și nici gudron pe pereții cazanului. Sigurul reziduu rămas în urma arderii este cenușa care va trebui scoasă de două ori pe lună.

Pe lângă acestea tocmai modul simplu de funcționare al acestora îi asigură o durată de viață în siguranță deplină între 20 și 25 de ani. Suprafața de încălzire în funcție de modelul dorit poate ajunge până la 400 mp, iar durata de ardere a cărbunelui din aceasta poate fi de până la 5 zile, fapt care le face foarte eficiente și din punct de vedere al timpului și efortului depus în alimentarea acestora.

Sunt ideale și pentru unitățile turistice care vor să ofere condiții de top clienților fără a cheltui însă o avere pentru aceasta. Totodată combustibilii solizi sunt considerați ecologici datorită arderii complete de care beneficiază și datorită faptului că nu degajă în urma acesteia noxe așa cum rezultă în urma arderii gazelor.

0 Shares
You May Also Like