Conditii pentru a lucra in cadrul unui spital?

0 Shares
0
0
0

Sa lucrezi in cadrul unui spital o poti face  in mai multe situatii, nu neaparat trebuie sa fii cadru medical, iar in continuare vom discuta despre acest aspect.

Cu siguranta un spital are bucatarie unde se pregateste mancarea pentru bolnavi, asa ca poti opta pentru un loc de munca pentru postul de bucatar al spitalului.

In mod evident, un spital are si un contabil, un economist, un arhivar sau un manager, asa ca poti opta oricand pentru unul din aceste posturi, si vei avea un loc de munca in cadrul unui spital, fara a avea de-a face cu pacientii.

Ei bine, in cazul in care insa vrei un loc de munca in cadrul unui spital, un loc de munca unde sa intrii zi de zi in contact cu pacientii, atunci poti avea trei variante la dispozitie.

In primul rand, trebuie sa ai terminata facultatea de medicina, iar astfel poti opta pentru un loc de munca pe postul de medic. Indiferent de specializare, fiind medic in cadrul unui spital vei putea sa ajuti foarte mult pacientii.

Apoi, daca nu ai facut facultatea de medicina, ai putea sa te gandesti sa urmezi o scoala postliceala de asistent medical, iar dupa trei ani vei deveni asistent medical cu acte in regula, ceea ce inseamna ca vei putea profesa.

In cazul in care deja ai absolvit scoala postliceala de asistent medical, atunci cu siguranta poti aplica pentru un joc ca asistent medical, si vei avea sanse sa si reusesti sa iti indeplinesti visul.

Ei bine, in cadrul unui spital nu exista doar medici si asistenti medicali ci exista si infirmiere, asa ca poti opta pentru unul din multimea de cursuri infirmiera, iar in momentul finalizarii cursului, avand certificatul de atestare profesionala pentru ocupatia de infirmier/a, vei putea candida pentru un post de infirmiera.

In ceea ce priveste fisa postului unei infirmiere, aceasta va trebui printre altele sa supravegheze starea de sanatate a pacientilor, va trebui sa le ofere acestora hrana si hidratarea pe timpul zilei, va trebui sa igienizeze spatiul in care se afla pacientii (saloanele).

Infirmiera va trebui sa transporte rufaria din saloane la spalatoria spitalului si invers, va trebui sa acorde ajutor pentru igiena pacientilor si va trebui sa colaboreze foarte bine cu medicii si cu asistentele.

Ei bine, daca vei dori sa lucrezi ca si infirmiera, printre altele va trebui sa indeplinesti toate aceste cerinte in fiecare zi.

Cat despre cursul de infirmiera, acesta se desfasoara pe durata a 720 ore, dupa care vei sustine un examen, pe care daca il vei promova vei primi un certificat de atestare profesionala pentru ocupatia de infirmiera, dar si suplimentele descriptive care sa ateste cunostintele dobandite in urma cursului.

Pentru a te putea inscrie la un asemenea curs va trebui sa ai asupra ta cartea de identitate, certificatul de casatorie sau decizia de divort daca este cazul, certificatul de nastere, diploma de invatamant general obligatoriu (8-10 clase) sau avizul medical (Clinic Sanatos) de la medicul de familie.

Asadar, pentru a lucra intr-un spital nu trebuie sa fii medic sau asistent medical, ci o poti face si din postura de infirmiera.

0 Shares
You May Also Like