Craciun: intre stres si bucurie

0 Shares
0
0
0

cos-cadou-cu-de-toateIata ca a venit si acea perioada a anului in care trebuie sa scoatem hainele groase de la naftalina, sa ne facem vaccinele antigripale si sa ne gandim unde mai mergem si cu cine mai facem revelionul de anul asta. E vremea in care te gandesti ca ai imbatranit si cum s-au mai schimbat vremurile pentru tine de anul trecut pe vremea asta. Sau te gandesti cat de mult nu s-au schimbat. Oricum ar fi, sfarsitul de an aduce cu sine o gramada de ganduri restrospective si introspective.
Pe langa ganduri, sfarsitul de an mai aduce un mic stres in plus: Craciunul. Desigur, aceasta sarbatoare mult asteptata de copii si de o buna parte din adulti, nu este una care aduce cu sine prea multe neplaceri. De fapt, nivelul de stres cu care vin Sarbatorile in fiecare an este direct proportional cu numarul de rude, prieteni apropiati si alte persoane carora consideri ca ar trebui sa le daruiesti ceva.
In fiecare an ne intoarcem creierul si ideile cu care el vine, pe toate partile in speranta ca vom reusi sa gasim cel mai bun, frumos, inspirat, ‘smecher’ cadou din cate exista pentru fiecare persoana in parte. Bineinteles, si noi ne asteptam sa avem parte de acelasi nivel de atentie si dedicatie de la prieteni, familie si colegii de birou. Sa nu care cumva sa petreaca mai putin timp in mall si pe la targurile de Craciun, sau sa vina cu un cozonac cumparat sa zica: “Uite un cadou de Craciun “.
Stim ca se zice ca e mai frumos sa daruiesti decat sa primesti, si uneori asa este. Mai ales cand e vorba de cineva la care tii, si careia iti face placere sa ii daruiesti ceva care stii cu siguranta ca va smulge un zambet mare, de copil fericit care tocmai a primit jucaria dorita. E un sentiment la fel de placut ca atunci cand tu esti cel, sau cea, care primeste un astfel de cadou.
Cu tot stresul Sarbatorilor de iarna, si cu toata agitatia Craciunului si a cumparaturilor, cand ajungi la zilele importante, uiti de toate astea si te distrezi cu familie, prieteni, si toti cei importanti in viata ta.

0 Shares
You May Also Like