Cu ce incepem cand ne dorim o casa inteligenta?

0 Shares
0
0
0

cu-ce-incepem-cand-ne-dorim-o-casa-inteligenta

Lucrurile din jurul nostru incep sa capete tot mai mult eticheta de “inteligente”, iar asta se intampla pentru ca foarte multe lucruri pe care inainte omul le facea manual devin procese automate.

Un exemplu foarte bun este cel al iluminatului cu senzori, datorita caruia avem posibilitatea ca becurile din casele noastre sa se porneasca automat atunci cand un senzor detecteaza prezenta noastra, mai precis miscarea corpului nostru.

Apoi, putem sa instalam un kit de automatizari pentru porti si pentru usile garajului. Insa acestea sunt doar doua dintre cele mai simple exemple de cum putem sa incepem macar sa ne transformam casa intr-una inteligenta.

Sa revenim la becul cu senzori de miscare. S-a constatat ca aceasta inovatie are nu doar avantajul de a ne aduce mai mult confort, ci si rolul de a ne proteja de hoti. Cum e posibil asta? E simplu.

Inchipuie-ti ca un hot se apropie tiptil de casa ta, fie ea inteligenta sau nu, iar hotul va folosi orice umbra sau loc intunecos pentru a se ascunde. Daca ai un bec cu senzor, acesta se va aprinde si il va “demasca” pe hot, sau cel putin ii va da aceasta impresie si el se va speria. Ce crezi ca va face el in continuare? Va fugi mancand pamantul, bineinteles.

Intr-o casa inteligenta totul este inteligent, adica in cea mai mare parte automatizat. Daca nu avem deja o casa inteligenta, un lucru este deja extrem de accesibil: utilizarea de automatizari pentru porti de orice tip. Automatizarile pentru porti batante si culisante sunt accesibile si disponibile acum oricarui proprietar, nu doar celor mai instariti.

Dupa cum vezi tu, casa inteligenta nu e ceva indepartat din viitor, ci este ceva tangibil, ceva accesibil chiar din momentul in care incepi cu lucruri mai simple, dar de efect. Iti automatizezi poarta, folosesti iluminatul cu senzori si iti instalezi un videointerfon la poarta.

Instalarea unui sistem de alarmare antiincendiu este o alta masura pe care oricine o poate lua. Ce este de fapt o casa inteligenta? E acea casa care are instalate anumite sisteme ce pot satisface diverse nevoi ale ocupantilor in mod automat.

0 Shares
You May Also Like