Cum să alegi imprimanta potrivită pentru afacerea ta?

0 Shares
0
0
0

Cum să alegi imprimanta potrivită pentru afacerea ta

Imprimanta potrivită pentru afacerea ta este imprimanta care te scapă de griji si care iți acoperă toate nevoile.

Sunt foarte multe modele pe piață de la diverși producători cu un număr mare de caracteristici care trebuie luate în calcul, deși în funcție de nevoile tale doar câteva vor impacta decizia de cumpărare.

O decizie greșită poate duce la cheltuieli mărite inutil și la pierderi de eficiență mari.

Așadar este important să analizăm nevoile specifice ale companiei tale și să alegem o imprimanta A3 sau A4 în funcție de acestea.

În acest articol o să descoperim împreună cum să alegem imprimanta potrivită pentru afacerea ta.

Importanța alegerii unei imprimante adecvate pentru afacerea ta:

Alegerea unei imprimante potrivite se face în funcție nevoile tale. Și aici trebuie să luăm în calcul spre exemplu câte persoane o să folosească imprimanta, ce o să se printeze pe echipament și dacă se va imprima de pe ea pagini alb negru (monocrom) sau color.

O imprimantă adecvată previne cheltuieli inutile mai ales pe costurile de funcționare, oferă o calitate bună a print-ului și contribuie la imaginea companiei prin documente interne și externe imprimate la o calitate excelentă.

De asemenea, o imprimantă potrivită contribuie la protejarea mediului înconjurător reducând consumul de electricitate și consumabile.

Analiza nevoilor afacerii tale:

Pentru a alege imprimanta potrivită pentru afacerea ta, este important să începi prin a analiza ce nevoi specifice are compania ta. Principalii factori ce trebuie luați in calcul sunt:

 1. Ce documente se vor printa? În funcție de ce documente se printează, acestea pot fi documente predominant cu text și grafică geometrică sau grafică simplă sau pot fi documente precum documente de marketing care conțin grafici elaborate sau fotografii.
 2. Ce mărime au documentele printate? Aici este important să determinăm pe ce format de hârtie se va printa cel mai mult, A3, A4, A5 etc. De luat în calcul că o imprimantă de format A4 poate imprima de la format A6 până la A4 pe când o imprimanta A3 poate imprimanta de la A6 la A3.
 3. Care este volumul de printare? Se printează foarte multe pagini într-un interval scurt de câteva zile sau este un volum constant toată luna? Dacă se imprimă multe pagini în câteva zile viteza de imprimare o să fie un factor important. Dacă se imprimă constant un număr mediu de pagini atunci volumul lunar recomandat este mai important.
 4. Câte persoane vor folosi imprimanta? Cu cât mai multe persoane folosesc o singură imprimantă cu atât funcțiile ei de conectivitate sunt mai importante. De luat în calcul dacă dorești să imprimi de pe telefon sau nu.
 5. Dorești să cumperi sau să închiriezi? Fiecare din aceste opțiuni are avantaje si dezavantaje și o să le discutăm mai în detaliu în acest articol.

Tipuri de imprimante disponibile:

 • Imprimante inkjet(cerneală) : Aceste imprimante sunt excelente pentru companiile care printează documente cu multe elemente grafice cum ar fi documente de vânzare, broșuri sau fotografii.

Sunt mai bune decât imprimantele laser când vine vorba de culori vii și fotografii de înaltă calitate. Ele tind să fie mai ieftine la achiziție decât cele laser dar consumabilele lor tind să fie mai scumpe per pagina.

 • Imprimante laser: Imprimantele laser sunt perfecte pentru companiile care imprimă în principal documente cu text și grafică simplă. Unul din cele mai comune locuri unde sunt găsite sunt birourile de contabilitate.

Acestea oferă un print calitativ și tind să fie foarte precise la detalii fine dar simple și au o viteză de imprimare mai mare decât cele inkjet și au un cost redus per pagină.

Totuși tind sa fie mai scumpe decât cele pe cerneală și consumă mai multă electricitate.

 • Imprimante multifuncționale : Aceste imprimante sunt cele mai flexibile pentru că ele combină funcțiile de imprimare ,copiere, scanare și uneori fax.

Există imprimante multifuncționale atât laser cât și inkjet și sunt perfecte pentru companiile care au nevoie de o soluție all-in-one.

Compararea opțiunilor și alegerea celei mai bune imprimante pentru afacerea ta:

După ce ai analizat ce nevoi are afacerea ta și te-ai informat de ce tipuri de imprimante sunt disponibile pe piață, este timpul să compari opțiunile și să alegi cea mai bună imprimantă pentru compania ta.

Câteva criterii de luat în calcul ar fi:

 • Costurile inițiale și de funcționare: Analizează costurile de achiziție cât și costurile consumabilelor (cartușe de cerneală, toner, hârtie , etc.) pentru a determina care e cea mai rentabilă imprimanta pentru afacerea ta.
 • Funcționalitate și performanță: Asigură-te că imprimanta care o alegi are funcțiile de care ai nevoie precum viteza de imprimare, calitatea imprimării și capacitatea de a imprima pe diferite dimensiuni și tipuri de hârti
 • Compatibilitate și conectivitate: Verifică dacă imprimanta este compatibilă cu sistemele de operare și celelalte software-uri utilizate de compania ta. În funcție de cine și câte persoane o folosesc trebuie luate în calcul și opțiunile de conectivitate precum , Wi-Fi, Ethernet sau USB.
 • Fiabilitate și durabilitate: Verifică reputația echipamentului și recenziile de pe website-uri de specialitate pentru a te asigura că ai o imprimantă fiabilă. Nu uita să citești manualul de instrucțiuni și să respecți indicațiile. Ar fi indicat să te informezi în avans de furnizori de servicii de mentenanță pentru modelul ales , în caz de urgență.

Propunerea unei soluții pentru închirierea imprimantei A3 sau A4 adecvate:

Dacă decizi să închiriezi o imprimantă A3 sau A4 pentru afacerea ta, ia in considerare următorii pași:

 1. Alege un furnizor de închiriere de încredere care oferă o gamă largă de modele de imprimante și servicii de suport și întreținere.
 2. Negociază un contract de închiriere avantajos, care să includă costuri de închiriere rezonabile, termeni flexibili și servicii de întreținere și asistență tehnică. Asigură-te că imprimanta închiriată îndeplinește nevoile afacerii tale și este potrivită pentru volumul și tipurile de documente pe care le vei imprima.
 3. Evaluează periodic performanța imprimantei și nevoile afacerii tale pentru a determina dacă este necesar să faci modificări sau să actualizezi echipamentul închiriat.

În concluzie, alegerea imprimantei potrivite pentru afacere ta implică evaluarea nevoilor companiei și informarea despre tipurile de imprimate cât și caracteristicile acestora.

Pentru a vă ușura sarcina de informare intrați pe printingmall.ro unde aveți filtre la dispoziție prin care să alegeți echipamentul in funcție de specificațiile acestuia.

Oferim echipamente de print spre vânzare, dar și servicii de inchiriere imprimante și dacă aveți nevoie de consultanță în alegerea echipamentului, un consultant specializat în printing poate răspunde la toate întrebările tale.

0 Shares
You May Also Like