Cum se curata catalizatoarele masinilor?

0 Shares
0
0
0

Cum se curata catalizatoarele masinilor?Datorita faptului ca a avea o masina personala este o necesitate pentru fiecare dintre noi, este evident faptul ca service-urile auto vor avea foarte mult de lucru, deoarece mai devreme sau mai tarziu fiecare masina va ajunge in service.

Exista situatii in care masinile ajung intr-un service auto doar atunci cand este nevoie ca acestora sa le fie efectuate reviziile. Exista deasemenea situatii cand masinile ajung la service pentru ca au nevoie de inlocuirea unor piese ale sistemului de directie.

Pot exista situatii in care masinile ajung in service pentru ca au probleme la sistemul de franare, iar exemplele pot continua.

Exista insa si probleme mai grave ale autoturismelor. Exista cazuri in care acestea nu pornesc la cheie, sau cazuri in care masinile nu au forta, ori cand se aude un zgomot din catalizator atunci cand masina functioneaza. Exista cazuri in care masina are un consum mai mare de carburant sau cazuri cand aceasta scoate noxe cu mult peste valorile admise.

In aceste situatii mai mult ca sigur se impune o curatare catalizator, iar acesta poate sa fie curatat atat chimic, pe masina si fara a mai fi demontat, cat si in cuva, cu ultrasunete.

Atunci cand discutam despre curatarea catalizatoarelor nedemnontate, prin modalitatea chimica, trebuie mentionat faptul ca se foloseste o solutie nanomoleculara certificata in Olanda si Germania. O procedura de curatare a catalizatorului dureaza in jur de doua ore.

Aceasta modalitate de curatare a catalizatoarelor este una cat se poate de utila, si are si avantaje, pentru ca daca nu mai este nevoie de demontarea si montarea catalizatorului, se economiseste si timp, iar interventia costa mai putini bani decat daca ar fi fost demontate catalizatoarele.

Cea de-a doua posibilitate de curatare a catalizatoarelor auto consta in curatarea catalizatoarelor demontate, care se efectueaza pe utilajul cu ultrasunete si solutii dedicate.

In ceea ce priveste curatarea cu ultrasunete a catalizatoarelor, trebuie sa mentionam faptul ca aceasta modalitate este mai evoluata, mai complexa si reprezinta singura curatare cu performanta foarte mare la nivel mondial.

Referitor la aceasta tehnologie de curatare cu ultrasunete a catalizatoarelor, trebuie mentionat ca ea a fost preluata din domeniul curatarilor foarte fine existente in domeniul cibernetic, in domeniul aeronautic sau in domeniul nuclear.

Aceasta tehnologie este de cea mai noua generatie, si imbina o curatare cu ultrasunete, o curatare chimica si o curatare termica la maxim 70 de grade celsius.

Aceasta modalitate de curatare este ideala pentru curatarea oricarui tip de impuritati. Intr-un service auto se pot chiar si repara catalizatoarele prin inlocuirea fagurelui filtrant.

In ceea ce priveste curatarea catalizatoarelor, trebuie mentionat faptul ca proprietarii de autoturisme care au parcurs mai mult de 120000 de km cu masina, nu primesc garantie pentru lucrarea efectuata.

Deasemenea, exista si alte situatii in care masinile nu primesc garantie pentru catalizatorul curatat, iar aici discutam despre masinile care au fost in service pentru ca au avut probleme cu injectoarele, cu bujiile, cu EGR-ul sau cu turbina.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai des situatii in care masinile ajung intr-un service auto.

0 Shares
You May Also Like