Dar… sunt prea multe optiuni iar bugetul e restrans. Dilema: ce aleg?

0 Shares
0
0
0

casa pe care o visez Casa prefabricata (modulara) sau casa construita in santier (din caramida, bca sau/si beton)?

Casele prefabricate cu structura de lemn sunt produse in fabrica, pe linii de productie profesionale, tinand cont de toate caracteristicile privitoare la seism, zapada si vant specificate in proiect.

Cateva detalii si comparatii

Posibilitati de proiectare:
Ambele solutii constructive pot fi modelate in functie de preferinte, dar structura de lemn are un grad mai mare de libertate pentru proiectare pentru ca se pot proiecta deschideri mai mari fara stalpi intermediari.

Fundatia:
Avantajul caselor modulare (pe structura de lemn) este ca acestea necesita fundatii
mai mici, mai putin costisitoare, structura fiind de tip usor. Din experianta noastra la o casa cu aceleasi dimensiuni, costurile fundatiei pentru o casa din lemn se reduc cu 40-50% fata de o fundatie pentru o casa din caramida.

Productia:
Aceste case sunt fabricate intr-un mediu controlat, indiferent de vreme, folosind mijloace ingineresti profesionale, cu metode eficiente si costuri controlate. In santier calitatea materialelor se poate deprecia din cauza vremii si a depozitarii inadecvate, iar punerea in opera se face de multe ori de catre muncitori slab pregatiti profesional sau neinteresati de calitate.

Montajul:
Timpul de asamblare al unei case prefabricate este de ordinul zilelor, iar in cazul caselor construite in santier de ordinul lunilor. Montajul fiind rapid, costurile cu materiale in plus, materiale deteriorate din cauza depozitarii (ploaie vant, zapada, furturi, etc) sunt eliminate in cazul caselor prefabricate cu structura de lemn.

Darea in folosinta:
La casele prefabricate cu structura din lemn este necesara o singura saptamana pentru ca finisajele sa se usuce. In cazul caselor construite in santier este necesar un timp tehnologic de circa 3-4 luni ca o casa sa se aseze, sa se usuce, etc.

Confortul:
Casele ecologice din lemn construite corect ofera un confort exceptional si o stare de bine si sanatate incomparabil mai bune decat alte constructii; probabil doar casa ecologica din lut o intrece din acest punct de vedere pe cea din lemn.

Dezavantaj:
Exista mitul rezistentei slabe la foc a caselor din lemn. Problema se rezolva daca se repecta tehnologia de fabricare si montaj. Astazi casele din lemn sunt construite aplicand tehnologii avansate de ignifugare. Pe situl web www.austrocasa.ro gasiti dovezi ale protectiei totale la foc a caselor tip AustroCASA.

Economisiti bani si timp prin alegerea unei case prefabricate.
Reducerile reale pot ajunge pana la 50% din pretul casei din caramida sau
beton!

Doriti o casa la un pret acceptabil, confortabila si sustenabila? Nu ezitati sa ne
contactati!

0 Shares
4 comments
  1. Chiar imi plac astfel de case …. iar daca e pozitionata undeva cu un peisaj mirific ….stergem dezavantajele ca nu se mai baga in seama 😀

Comments are closed.

You May Also Like