De ce este important sa inchei o polita de asigurare rca?

0 Shares
0
0
0

De ce este important sa inchei o polita de asigurare rca?
Polita de asigurare rca este obligatoriu sa fie incheiata de catre fiecare proprietar de autovehicul in parte. Importanta unei asemenea polite de asigurare apare in momentul in care asiguratul este implicat intr-un accident rutier, indiferent ca acesta este soldat doar cu pagube materiale sau si cu vatamari corporale.

De ce este atat de importanta polita de asigurare in aceste conditii? Pentru ca persoana pagubita va fi despagubita in cel mai scurt timp posibil de catre firma de asigurari la care soferul vinovat de producerea accidentului are incheiata polita de asigurare.

Aceste polite de asigurare rca se pot incheia fie pe un an de zile, fie pe o perioada de doar 6 luni, insa ele se pot incheia si pe o perioada de o luna de zile, in cazul in care discutam despre masinile care au numerele rosii si care urmeaza sa fie inmatriculate in Romania.

Polita de asigurare este valabila din momentul in care documentul de asigurare a fost emis, si este valabila pana in ultima zi de valabilitate mentionata pe polita de asigurare. De exemplu, cei care inchieie pe un an de zile o polita de asigurare incepand cu data de 10.04.2018 vor avea asigurarea valabila pana in data de 09.04.2019.

Ei bine, cu siguranta sunt persoane care au fost implicate candva in accidente rutiere si pana acum nu le este foarte clar modul in care se stabileste suma cu care ei au fost despagubiti in urma accidentului.

Aici este foarte important de mentionat faptul ca suma respectiva de bani este hotarata de fiecare data doar de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, dupa ce se va efectua o analiza foarte buna a cazului.

In mare parte, in cazul in care se produce un accident rutier in care sunt doar pagube materiale, suma despagubita poate sa depaseasca cu mult 150.000 de euro, in timp ce daca discutam despre accidentele rutiere in urma carora au loc vatamari corporale, atunci despagubirea poate sa depaseasca 1.000.000 de euro.

Dupa cum spuneam la inceputul articolului, polita de asigurare rca este obligatorie si trebuie sa fie incheiata de catre fiecare proprietar de autovehicul. Cei care nu incheie o asemenea polita de asigurare risca amenzi foarte mari daca sunt depistati in trafic, insa risca si mai mult, pentru ca li se poate retine certificatul de inmatriculare al autoturismului, iar acesta nu va mai putea fi recuperat pana cand nu se va incheia o polita de asigurare.

Pe piata mai multe firme de asigurari, asa ca proprietarii de autoturisme pot sa faca o comparatie intre toate companiile, inainte de a incheia o polita. Exista companii care au preturi mai mari pentru politele lor de asigurare, dar exista si companii care au preturi mai mult decat acceptabile.

Exista companii care si-au platit despagubirile promise, dar exista si companii care desi a trecut mult timp de la accidentele rutiere, inca nu si-au platit despagubirile promise, din diferite motive.

Tocmai acesta este motivul pentru care fiecare proprietar de autovehicul trebuie sa faca mai intai de toate o comparatie intre firmele de asigurari, inainte de a incheia polita rca.

0 Shares
You May Also Like