De ce isi doresc batranii sa se mute la azil?

0 Shares
0
0
0

In trecut, atunci cand venea vorba despre azilele de batrani si de traiul in azil, seniorii nu priveau cu mare incredere conditiile si nivelul de trai existente intr-un asemenea camin de batrani.

Ei bine, odata cu trecerea timpului, nivelul de trai caminele de batrani a crescut foarte mult, astfel ca acum batranii isi doresc sa se mute cat mai repede intr-un azil batrani Bucuresti, iar in continuare vom discuta mai multe detalii legate de acest aspect.

In primul rand trebuie mentionat faptul ca exista batrani care nu mai au pe nimeni pe lume, nu au familie, nu au rude, nu au prieteni, asa ca pentru ei este foarte grea batranetea. Ei trebuie sa isi cumpere alimente, trebuie sa gateasca, trebuie sa se intretina, iar de la un anumit timp acest lucru este destul de dificil.

Exista batrani care au copiii plecati in strainatate la munca iar ei locuiesc de ani de zile singuri, asa ca pentru a scapa de singuratate aleg sa se cazeze la azil. Acolo vor putea fi vizitati de catre copii ori de cate ori acestia se vor afla in tara si vor dori sa ii vada.

In plus, seniorii care se cazeaza la azil nu mai au de ce sa isi faca griji in ceea ce priveste mancarea dat fiind faptul ca nu mai trebuie sa faca zilnic cumparaturi. Acestia vor primi cele trei mese principale ale zilei, vor primi chiar si una – doua gustari, deci in ceea ce priveste mancarea totul este in regula.

Apoi, exista batrani bolavi si care au nevoie sa fie ingrijiti, au nevoie sa le fie administrate medicamentele conform recomandarilor medicului, au nevoie de ajutor pentru a merge la toaleta, pentru a se spala, etc.

Ei bine, acasa si in singuratate cu siguranta viata acestora ar fi un adevarat calvar, insa intr-un azil de batrani ei vor fi ingrijiti de catre persoane specializate in acest domeniu, vor primi medicamentele conform specificatiilor medicului si vor fi ajutate sa mearga la toaleta si sa faca dus. Deci, si din acest punct de vedere este rentabil pentru seniori sa se mute cat mai repede la azil.

La azil, batranii vor dormi in paturi cu lenjeria schimbata permanent, vor avea zi de zi hainele curate si se vor bucura de cele mai bune conditii de igiena. Acestia pot beneficia si de manichiura, de frizerie, etc.

La azil exista diferite posibilitati de petrecere a timpului liber, deci acesta este un alt mare beneficiu al traiului intr-un azil de batrani pentru seniori. Unii aleg sa se uite la televizor, altii aleg sa citeasca o carte, altii se uita in reviste, altii aleg sa se plimbe atunci cand timpul le permite, unii joaca sah sau table, iar exemplele pot continua.

Tinand cont de toate detaliile pe care le-am amintit anterior in acest articol, putem spune ca intr-adevar pentru seniori este rentabil sa se mute intr-un azil de batrani, pentru a avea o viata linistita si o batranete lipsita de griji si stres.

0 Shares
You May Also Like