De ce sunt utile jocurile educationale?

0 Shares
0
0
0

Copiii invata o multime de lucruri importante si utile in viata in urma practicarii unor activitati precum jocul. Jocul este absolut necesar pentru dezvoltarea copiilor, asa ca parintii pot alege diferite jocuri educative copii care le sunt de ajutor celor mici ca sa inteleaga lumea din jurul lor. Jocul este foarte important in procesul de invatare a copiilor, deoarece ajuta la dezvoltarea imaginatiei.

Educatia la inceputul secolului al XX-lea a avut tendinta de a se concentra asupra dobandirii abilitatilor de baza si a cunostintelor despre continut, cum ar fi lectura, scrierea, calculul, istoria sau stiinta.

Multi experti considera ca succesul in secolul XXI depinde de educatia care trateaza abilitatile de ordin superior, cum ar fi capacitatea de a gandi, de a rezolva probleme complexe sau de a interactiona critic prin limba si mass-media.

Jocurile sustin in mod natural aceasta forma de educatie. Acestea sunt concepute pentru a crea un spatiu dificil de complexitate sau o lume complexa, pe care jucatorii inteleg prin explorarea auto-dirijata.

Acestea sunt schele pentru a furniza invatarea just-in-time si pentru a folosi datele pentru a ajuta jucatorii sa inteleaga cum fac, ce trebuie sa lucreze si unde sa mearga mai departe.

Jocurile creeaza o necesitate convingatoare de a cunoaste, necesitatea de a cere, de a examina, de a asimila si de a controla anumite abilitati si zone de continut. Unii experti sustin ca jocurile sunt in primul rand sisteme de invatare si ca abia in cele din urma ele reprezinta sursa de divertisment pentru cei mici.

Tinand cont de aceste detalii, parintii pot opta pentru achizitionarea unor carti educative pentru copii. Aceste aplicatii educative sau carti digitale interactive care contin multa grafica si care au un continut adecvat, sub forma de aplicatii pentru mobile (tablete si telefoane inteligente cu Android sau iOS) vor starni interesul si curiozitatea copiilor.

Se pot citi (de catre cei mici care deja stiu sa citeasca sau de catre un adult), dar la o simpla apasare se poate porni si lectura automata care ruleaza pagina cu pagina. In plus, se mai gasesc si mici actiuni/activitati de pus in practica.

Parintii pot opta pentru diferite jocuri educative pentru copii prin intermediul carora cei mici sa invete matematica, aceasta fiind extrem de utila in viata de zi cu zi. Este foarte important pentru copii sa invete sa faca mici calcule precum adunari si scaderi, sau inmultiri si impartiri, pentru ca aceste cunostinte le pot fi de folos toata viata.

De exemplu, scaderea si adunarea unor piese lego, sau inmultirea si impartirea unor alte piese componente ale jocurilor educative le pot capta atentia celor mici, iar astfel acestia vor fi mai interesati sa invete sa efectueze diferite calcule.

Exista deasemenea jocuri educative prin care copiii pot invata o limba straina precum limba engleza in timp ce se joaca. Aceasta le va fi extrem de utila pentru tot restul vietii, insa pentru cei mici este mai usor de invatat in timpul jocurilor educative.

Deci, dupa cum se poate vedea, jocurile educative sunt extrem de importante pentru cei mici, pentru ca acestia invata o multime de lucruri utile in timp ce se joaca.

0 Shares
You May Also Like

DivertismentUrari de Revelion!

In ultimul timp am petrecut, iar de blog n-am mai avut timp. Sunt sigur ca nu mi-am pierdut…