Despre țigani

0 Shares
0
0
0

Să clarificăm puțin treburile. Țiganii se trag din nordul Indiei. Așa cum sunt obișnuiți să facă, adică să migreze, din India s-au împrăștiat și-n Europa. Au ajuns și-n România. În răsăritul Europei, vreme de câteva secole țiganii au avut statutul de robi, fiind puși să muncească din greu. Și-n România țiganii au trăit în robie, vreme de 5 secole. După ce au fost scoși din robie de domnitorul Barbu Știrbei, românii au încercat să integreze în societate țiganii. Nici până-n ziua de astăzi nu s-a reușit acest lucru. Majoritatea țiganilor fură, majoritatea țiganilor sunt un pericol pentru societate. Țiganii nu prea merg la școală, meseriile moștenite de la strămoșii lor, în epoca în care trăim nu prea mai au căutare. Singura lor metodă principală de a face bani a rămas furatul. Pe lângă furat mai adăugăm și cerșitul. Mai sunt și țigani corecți, țigani emancipați, însă foarte puțini. Țiganii ce încă n-au înțeles că nu mai merg vrăjelile lor, adică metodele neobișnuite prin care încearcă să obțină bani fără să muncească. Consider că un om sărac e leneș. Asta e valabil și la români. Dacă nu ai studiile necesare pentru a practica o meserie ce nu-ți rupe oasele, atunci trebuie să muncești ca un hamal pentru a nu muri de foame, pentru a nu cerși, pentru a nu fura. Mai sunt și țigani bogați ce au comis tot felul de infracțiuni. Poliția o să-i caute, însă mai greu. Polițiști se pot cumpăra. Când văd culoarea și mirosul banilor, cei ce poartă uniforma statului uită care-i scopul lor în această ecuație.

Acum o să vă povestesc o întâmplare de-a mea, în legătură cu trei țigani ce i-am considerat prieteni. Mare greșeală am făcut…

Am plecat într-un club, am băut împreună, i-am omenit, le-am dat băutură și țigări. Când au terminat țigările, în loc să-și cumpere ei, mi-au cerut mie bani. L-am trimis pe unul dintre ei (Dan) ca să cumpere încă un  pachet. I-am dat o bancnotă de 50 lei. Când s-a întors a dat țigările și restul banilor rămași lui Claudiu, vărul său. Din restul banilor (ai mei) l-au trimis pe Cosmin să le cumpere băutură. Eu n-am avut treabă, am dansat, m-am simțit bine, am avut încredere în ei. De azi înainte nu o să mai am încredere în niciun țigan. După ce că ei sunt pleava societății, în loc să pună osul la muncă preferă să cerșească, să fure, etc. Sunt sigur că niciodată nu o să se integreze în societate toți țiganii. Nici românii nu s-au integrat toți în societate, însă nu sunt atât de proști precum țiganii. Mai sunt și țigani corecți, emancipați, păcat că într-un număr destul de mic.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like

CulturaBătaia e arma prostului

Am pus astăzi pe Facebook o întrebare nevionovată pentru un răspuns deştept. Am vrut să testez gradul de…