Din ce pot construi peretii unei case?

0 Shares
0
0
0

Din ce pot construi peretii unei case?Renovarea unei case este tot mai dorita de cei care bineinteles isi permit, deoarece vor ca locuinta lor sa fie in pas cu moda.

Orice proprietar de locuinta care fie abia a fost construita, fie a fost renovata, cumpara materiale necesare finisajelor in constructii, materiale pe care le poti cumpara si tu cu usurinta de la Adrenco. Daca vrei sa vezi materialele disponibile, intra pe www.adrenco.ro.

Adrenco este un magazin online care pune pe primul loc dorintele clientilor si iti transporta in cel mai scurt timp toate materialele necesare finisajelor in constructii.

Inainte insa la a ajunge sa finisezi o constructie, aceasta trebuie inaltata. Cea mai mare problema a celor care doresc sa-si construiasca o casa consta in materialul pe care sa-l foloseasca pentru construirea ei. Optiunile sunt multe.

•    Chirpici

Tot mai rar oamenii isi construiesc locuinte din chirpici, insa inainte, astfel de case erau la mare cautare. Pentru cei care nu stiu ce este acela un chirpic, ei afla acum ca e un material de constructii in forma de caramida, care este facut din paie, lut, balegar si apa.  Marele avantaj al acestor materiale consta in faptul ca sunt foarte ieftine.

Casele de chirpici, mai nou sunt preferate si de ecologisti, pentru ca ele reprezinta un material foarte ecologic. Casele din chirpici sunt rezistente la cutremure si sunt foarte usor de reparat. De asemenea, ele izoleaza bine incaperea din punct de vedere termic.

Bineinteles, intalnim si o serie de dezavantaje in privinta acestor locuinte. Pentru inceput vorbim de faptul ca locuintele din chirpici nu sunt rezistente la umezeala, ceea ce inseamna ca ploile si ninsorile le pot da dureri de cap. De asemenea, la astfel de locuinte lucrarile de intretinere trebuie facute mult mai des.

•    Caramida

Cei care doresc locuinte durabile, rezistente la rozatoare si insecte si izolate bine din punct de vedere fonic, isi construiesc locuinte din caramida. Acestea prezinta marele avantaj al faptului ca suporta orice tip de acoperis, chiar si pe cel din tigla. De asemea, casele din caramida pot avea o inaltime foarte mare si construirea lor implica o mana de lucru cat de cat ieftina, fata de alte materiale.

Nu trebuie sa ignoram dezavantajele unor astfel de case. In primul rand amintim faptul ca ele nu pastreaza caldura pentru foarte mult timp, sunt greu de modificat si dureaza mult contructia lor.

•    Lemn

O casa de lemn este visul multor persoane.  Aceste locuinte sunt ieftin si rapid de construit si de asemenea usor de modificat. Chiar daca sunt atractive, nu trebuie sa uitam faptul ca nu asigura o izolare fonica prea buna si ca durata lor de viata este una mai mica.

•    BCA

Majoritatea caselor construite recent sunt din BCA. BCA-ul este un material natural care izoleaza bine din punct de vedere termic. Cladirile dintr-un astfel de material sunt simplu de construit, deoarece poate fi slefuit cu usurinta. Locuintele din BCA rezista foarte bine la cutremure si nu isi modifica proprietatile mecanice in timp.

Ca si dezavantaje, amintim faptul ca o casa din BCA necesita o fundatie puternica.
Nu te poate obliga nimeni sa construiesti o casa dintr-un anumit material. Trebuie insa sa gandesti totul foarte bine si sa iei decizia cea mai potrivita.

0 Shares
You May Also Like