Ce trebuie sa evitati in web design?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa evitati in web design?Anumite greseli realizate in web design-ul unui site pot duce la scaderea traficului si implicit la pierderea clientilor. Un site bine realizat, cu o interfata prietenoasa si o structura clara poate atrage atentia unui numar mare de vizitatori.

Este foarte adevarat ca nu putem fi experti in orice domeniu, dar daca nu dispuneti de experienta in webdesign, nu trebuie sa va ingrijorati. Exista firme specializate, precum este IT Exclusiv, care va pot ajuta.

Pentru ca un site sa cunoasca un mare succes, trebuie sa dispuna de navigabilitate crescuta. Sunt nerecomandate site-urile aglomerate, care nu pot fi navigate cu usurinta de pe tableta sau de pe smartphone. Multi utilizatori sunt in criza de timp si doresc sa obtina informatia dorita intr-un timp cat mai scurt.

Daca sunt nevoiti sa piarda mult timp pentru accesarea paginii care ii intereseaza, veti risca ca acestia sa va paraseasca site-ul dupa cateva clipe. Este o dovada clara ca sunt nemultumiti de design-ul platformei web.

Exista numeroase lucruri pe care le puteti evita pentru a multumi utilizatorii. In primul rand, continutul trebuie sa fie relevant pentru acestia si usor de citit. Este esential ca cititorul sa inteleaga informatia repede, fara sa fie nevoie sa reciteasca textul. Continutul generos si actualizat cu regularitate aduce un plus site-ului.

Printr-un continut bogat, veti oferi clientilor sau potentialilor clienti detalii despre produse, servicii sau despre compania dumneavoastra.  Daca nu aveti actualizate toate aceste date, puteti lasa impresia ca nu mai lucrati in domeniu.

Retelele de socializare pot fi de mare ajutor pentru a creste traficul si pentru promovare online, dar daca pagina dumneavoastra de Facebook numara putini fani, puteti sa nu mai faceti trimitere catre aceasta. Vizitatorii pot crede ca numarul clientilor dumneavoastra este unul prea mic.

Asa cum este nerecomandat sa existe prea multe elemente grafice, nu este bine nici daca background-ul este prea incarcat. Cu toate ca beneficiati de avantaje daca postati reclame, este bine ca acestea sa nu fie prea multe, pentru a nu plictisi vizitatorii.

O alta greseala poate fi incercarea de a targeta un public cat mai larg. Rezultatul poate fi dezastruos in acest caz, motiv pentru care se recomanda sa incercati sa va indreptati atentia doar catre persoanele care il acceseaza cel mai des.

Totodata, sunt de evitat pop-urile, lipsa datelor de contact, link-urile care nu functioneaza, faptul ca platforma web nu poate fi accesata de pe toate browserele sau playerul muzical care porneste automat si poate deveni extrem de deranjant pentru unii utilizatori.

Daca site-ul dumneavoastra are un design atractiv, continutul este de calitate si se incarca cu rapiditate, aveti sanse sa va numarati printre preferintele vizitatorilor.

Chiar daca puteti fi tentati sa neglijati partea de design, nu este recomandat. Acesta este prima experienta a utilizatorilor cu brandul dumneavoastra, iar daca nu este buna, veti putea avea de suferit.

Pentru a evita greselile ce pot fi comise in webdesign, puteti contacta o firma care activeaza in domeniu. Daca veti accesa site-ul www.itexclusiv.ro, veti afla datele de contact ale firmei IT Exclusiv, care dispune de experienta, atat in webdesign, cat si in optimizare pentru motoarele de cautare si crearea de magazine online.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like