Ce activitati sa evit cand sunt la volan?

0 Shares
0
0
0

Ce activitati sa evit cand sunt la volan?

Chiar si cei mai experimentati soferi pot fi implicati in accidente rutiere, fapt pentru care, absolut orice sofer trebuie sa aiba incheiata o asigurare RCA daca vrea sa circule pe drumurile din Romania. Daca vrei sa beneficiezi de cea mai ieftina asigurare RCA din Romania, intra pe http://www.rcaautoieftin.ro/ si fa-ti asigurarea online.

Unele dintre cele mai avantajate persoane care isi fac asigurari RCA pe www.rcaautoieftin.ro sunt tinerii. De ce? Pentru ca primesc o reducere de 100 lei daca au pana in 25 de ani. Asadar, daca esti tanar si vrei sa economisesti, intra pe Rcaautoieftin.ro si vezi toate detaliile care te intereseaza.

Accidentele rutiere se intampla zilnic. Statistici infioratoare scot la iveala faptul ca Romania se afla pe locul trei in Europa in ceea ce priveste numarul de persoane decedate din cauza accidentelor rutiere. Cauza unui accident grav nu trebuie sa fie neaparat viteza excesiva sau faptul ca soferului i s-a facut rau la volan. Sunt o serie de activitati care ni se pot parea banale, insa ele pot pune in pericol atat viata noastra cat si a celorlalti participanti la trafic.

Vorbitul la telefon. Statisticile scot la iveala faptul ca aproximativ 30% din accidentele rutiere sunt produse din cauza faptului ca soferii vorbesc la telefon. Vorbitul la telefon te distrage de la trafic si atentia ta se indreapta mai mult spre convorbirea telefonica.

Machiatul. Multe din femei au prostul obicei de a se machia la volan. In nici un caz, aceasta activitate nu ar trebui sa se desfasoare la volan. Vrei sa te machezi? Fa-o acasa, inainte sa te pornesti la drum, iar daca trebuie sa-ti imbunatatesti machiajul inainte sa ajungi la destinatie, ia-ti 5 minute la dispozitie, trage pe dreapta si machiaza-te.

Certurile. Certurile il fac pe sofer sa-si piarda din concentrare. Trebuie sa eviti astfel de situatii cand te afli intr-o masina, indiferent daca te certi cu soferul sau cu o alta persoana din autovehicul. Cand pornesti la drum, porneste calm si relaxat.

Fumatul. Multi soferi sunt fumatori inraiti si au nevoie sa fumeze foarte des. Ei bine, fumeaza, dar nu la volan. Chiar daca ai dexteritatea necesara pentru a-ti aprinde tigara si pentru a fuma, chiar nu trebuie sa faci asta la volan. Cand simti nevoia sa fumezi, ia o pauza de condus pentru 2-3 minute si fumeaza.

Servitul mesei la volan. Trebuie sa ai mare atentie in privinta acestui aspect. Unele persoane isi fac un obicei din a manca la volan tot felul de mancaruri. Una e sa servesti un biscuite, si alta e sa mananci o shaorma. Mare atentie.

Admiratul peisajului. Trebuie sa incerci pe cat posibil sa te concentrezi dar la drum atunci cand te afli la volan si sa te lasi distras cat mai putin de ceea ce se intampla pe marginea strazii.

Sunt multe obiceiuri total neindicate la volan, obiceiuri pe care trebuie sa facem tot posibilul sa le evitam. Chiar daca ai ani de experienta in spate este bine sa fii la fel de atent ca la inceput.

0 Shares
You May Also Like