Vreti sa va spun o poveste fantastica despre renumitele hale industriale ?
Pot fi locuri bantuite, artistice, misterioase, doar prin simplitatea de care dau dovada.
Unde le gasiti? De obicei în zonele marginase ale oraselor, la periferii, dar nu numai.
Scopul? Ei bine, raspunsurile sunt variate: pot servi drept spatii pentru productie si depozitare marfa, ca showroom-uri, ca hipermarketuri, pentru birouri, ca spatii pentru vânzari de tip retail, sau chiar pietele în sine, pe care le frecventam fiecare dintre noi aproape zilnic.
Cred ca mai toata lumea le considera adesea niste constructii urate, nu foarte estetice. Designul lor nu este unul complicat, pâna la urma ele trebuie sa serveasca unui scop destul de simplu, productia sau comercializarea. Nu exceleaza în înaltime, nu sunt zgarie-nori, din contra, întinderea conteaza, încaperea sa fie cât mai spatioasa, oferind astfel, deschidere si un grad ridicat de iluminare. Desi, în unele tari din Europa , astfel de cladiri nu mai sunt lasate la întâmplare atunci când vine vorba de aspectul lor extern, iar arhitectii încep sa se întreaca în diverse creatii. Trebuie sa tinem cont ca aceste hale fac parte din viata orasului, din structura lui si necesita o atentie deosebita, precum în cazul altor constructii. Nu va entuziasmati, deocamdata acest lucru se petrece în alta parte, nu la noi.
Totuti, înainte de estetic, conteaza structura solida care asigura rezistenta în timp, chiar si pana la 50 de ani. Halele metalice pot avea si spatii pe mai multe nivele, daca este necesar . Ca material principal în constructia acestor hale este metalul, dar se mai foloseste si lemnul.
Halele metalice industriale reprezinta solutia ideala pentru desfasurarea anumitor activitati. Avantajul lor este timpul mic de constructie, materiale cat mai putine si costul cat mai redus, de aceea astfel de constructii sunt preferate de majoritatea întreprinderilor sau a celor care vor sa-si deschida o afacere.
Cine le detine? Nu stiu despre ce persoane fizice ar putea fi vorba, dar în primul rand, firmele, companiile, institutiile, statul.
Au partea lor de contributie în bunul mers al activitatilor economice, financiare, de comert.
Cum le folosim? Simplu, nu le cerem mult, e suficient sa vegheze asupra bunurilor pe care le-am incredintat.
Când treceti pe lânga o hala uitati-va bine si gânditi-va la ce poate adaposti, ce ascunde înauntrul ei? Activitati, produse, vise, realitati, oameni.