Incalzire in pardosela, un subiect de sezon

0 Shares
0
0
0

 

certificari2Un subiect din ce in ce mai discutat este incalzirea in pardoseala. Numarul celor care opteaza pentru un  astfel de sistem de incalzire este in randul celor care isi construiesc o locuinta. La achizitionarea unui apartament exista de regula sistemul de incalzire bazat pe calorifere, de aceea sunt  mai putine sanse ca proprietarul sa ia decizia de a-l schimba complet, in cazul in care acesta urmeaza sa fie renovat se poate  recurge mai usor  la instalarea unei astfel de  metode de incalzire. Sistemul de incalzire in pardoseala functioneaza foarte eficient si in paralel cu sistemul clasic, atat timp cat acesta din urma este pastrat.

 

Desi este un subiect de iarna, pregatirea pentru instalarea sistemului de incalizire in pardoseala se face din timp. Firmele care se ocupa cu distribuirea si montarea sistemului vin cu diverse oferte, astfel puteti alege tipul de incalzire care se potriveste cel mai bine pentru locuinta. Folosirea unui cablu incalzitor CeraPro este ideala pentru renovari sau podele mai putin izolate. Acest cablu incalzitor se intaleaza direct in adezivul de gresie, iar daca este folosit cu un sistem de izolare se poate beneficia de o reducere semnificativa a costului electric. Exista doua tipuri principale de incalzire in pardoseala: incalzirea in pardosela bazata pe apa si cea bazata pe energie electrica.

 

Sistemul bazat pe apa– este un sistem eficient din punct de vedere energetic. Sub podea vor fi instalate tevi prin care trece apa, trebuie luat in calcul un spatiu pentru depozitarea rezervorului in care apa este incalzita si trimisa in  tevi. Acest sistem poate fi conectat si la o sursa de energie solara, astfel apa se incalzeste de la lumina soarelui si este transferata in tevile de sub podea. Sistemul de incalzire in pardoseala pe baza de apa nu este recomandat pentru locuintele cu incaperi mari, care sunt foarte rar locuite si care prezinta risc de inghet.

 

Sistemul bazat pe incalzirea electrica- functioneaza pe baza de cabluri incalzitoare sau covorase ce sunt amplasate sub podea. Pierderea de caldura este acoperita cel mai bine cu acest sistem in cazul in care cladirea este izolata corespunzator. Impartirea instalatiilor se poate diviza pe camare pentru a putea avea un bun control si in acelasi timp temperaturi in functie de nevoie. In ceea ce priveste tipul de dusumea ales, timpul de incalzire poate varia. Daca optam pentru parchet in living, atunci trebuie sa alegem un model care permite mai usor transferul de caldura. La alegerea parchetului se tine cont de rezistenta termica, de aspectele tehnice si de stabilitatea dimensionala a acestuia.

 

Sistemele de incalzire in pardoseala sunt o investitie buna si pe termen lung, fara costuri de intretinere. Ideea de incalzire in pardoseala este una interesanta, tocmai pentru ca se poate renunta la acele calorifere ce ocupa destul de mult spatiu intr-o incapare si sunt mai putin estetice. In plus, caldura este raspandita uniform pe toata suprafata podelei asigurand un confort sporit pentru membrii familiei, in special pentru cei mici, acestia fiind ”prieteni” in mod deosebit cu podeaua  pana invata sa mearga.

Pentru a beneficia de solutii eficiente de incalzire in pardoseala se poate apela la firmele specializate in domeniu.

0 Shares
You May Also Like