Informații de baza despre gardul electric. Ce trebuie sa știi?

0 Shares
0
0
0

Informații de baza despre gardul electric. Ce trebuie sa știi?Gardul electric este una dintre cele mai bune solutii pe care le are la indemana un proprietar de animale ce le doreste in siguranta. Cu toate astea, achizitia unui gard electric si instalarea lui pot genera o multime de necunoscute.

Din ce este construit un gard electric? Cum functioneaza? Ce trebuie facut pentru ca acesta sa nu fie periculos?

In primul rand, trebuie stiut ca un gard electric este construit dintr-o sursa de energie si gardul propriu zis, in care se gasesc firele, stalpii si accesoriile. Instalarea sa este destul de usoara, iar conectarea la o sursa de energie se poate face fie cu ajutorul unui panou solar, fie cu ajutorul unei baterii sau chiar cu conectarea directa la reteaua electrica.

Modul de functionare al unui gard electric este simplu: energia se transforma in pulsuri electrice foarte scurte, care se repeta la fiecare secunda. Acestea genereaza un soc, resimtit de animalul care atinge gardul. Fara a fi periculos, socul ramane o amintire neplacuta pentru animal, care va evita acea zona.

Cum te asiguri ca este foarte eficient gardul instalat?

Exista cateva sfaturi pe care specialistii le recomanda in acest sens. In primul rand, la achizitia gardului este bine sa se acorde atentie elementelor de detaliu, cum ar fi animalele carora le este adresat, locul in care este instalat si lungimea gardului. In functie de aceste criterii se va sti distanta intre firele de gard, puterea pe care trebuie sa o aiba curentul si evident, necesarul de materiale pentru instalare.

Nu trebuie sa se neglijeze impamantarea, care asigura o functionare corecta a unui gard electric. De asemenea, este bine sa se opteze intotdeauna pentru materialede o foarte buna calitate, indiferent ca este vorba despre materialele folosite la fire sau la stalpi.

Ce trebuie facut pentru avertizarea asupra gardului electric?

In principiu, autoritatile recomanda montarea de panouri care sa fie vizibile de la o distanta de minim 5 metri. Acestea trebuie sa fie usor de citit de toata lumea si sa aiba si elemente grafice, in asa fel incat sa fie intelese si de catre cei care nu cunosc limba romana.

Gardul electric nu este periculos pentru om, insa un soc venit de la acesta nu este deloc placut si s-ar putea sa genereze probleme legale.

0 Shares
You May Also Like