Litoterapia metoda alternativa de tratament

0 Shares
0
0
0

Litoterapia metoda alternativa de tratamentPietrele pretioase si pietrele semipretioase au fost folosite ca amulete si ornamente, inca din cele mai vechi timpuri, fiind inconjurate, intotdeauna, de o aura mistica. Atunci cand cumparati pietre semipretioase ar trebui sa stiti totul despre ele.

Litoterapia este o metoda de utilizare a pietrelor pretioase, cuart si cristale, pentru a obtine un efect terapeutic, ajutand la echilibrarea corpului si a mintii, pentru a obtine astfel o sanatate optima.

Termenul de litoterapie provine din cuvintele grecesti LITHO (piatra.) si THERAPEIA (vindecare).

Deși poate parea, nu toate pietrele sunt la fel, și nu toate indeplinesc aceeași functie in corpul nostru, fiecare dintre ele avand proprietati diferite, in functie de culoarea lor și vibratiile moleculare.

Agata: Aceasta este o piatra utila impotriva stresului, deoarece ajuta la detoxifierea organismului de efectele sale.Tonurile de albastru, promoveaza relaxare, in timp ce roșu promoveaza energia.

Amber:  Aceasta piatra ajuta pentru a absorbi energia negativa si intareste organismul pe care este plasata.

Acvamarin: Este util pentru a combate stresul și ajuta la buna functionare a glandei tiroide.

Cuart sau piatra de cristal: In cele mai vechi timpuri, a fost folosit ca o piatra magica,emanand energie activa și purificatoare. Este utilizat pentru a armoniza corpul cu mediul inconjurator.

Rose Quartz: Este legat de dragoste și de creativitate, combate tristetea si pierderea. Este reconfortant. Promoveaza stima de sine.

Galben de cuart: Ofera energie vitala și este adesea recomandat sa fie luat in bucatarie, pentru ca promoveaza buna nutritie și acorda abundenta.

Coral: Este folosit pentru a imbunatati circulatia, favorizeaza,de asemenea, entuziasmul și determinarea.

Esmeraldul: Este considerat util impotriva tulburarilor de somn. Imbunatateste memoria și fertilitatea. De asemenea, ajuta la purificarea atmosferei de vibratiile negative.

Jade: Aceasta piatra ofera rezistenta fizica și emotionala. In plus, se refera la longevitate și succesul in afaceri.

Granat: Confera puteri afrodisiace, atragand iubirea și este utila in imbunatatirea relatiilor sociale. Imbunatatește fertilitatea și stimuleaza sistemul imunitar.

Lapislazuli: Acesta este util la stres și promoveaza o stare de spirit buna si relatiile cu prietenii.  De asemenea, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si combate durerile de cap recurente.

Ochi de tigru: Aceasta ajuta la concentrare, regleaza energia si buna dispozitie .
Malachit ajuta la curatarea ficatului si previne crampele, favorizeaza, de asemenea , liniștea și echilibrul. Acesta poate fi plasat in bucatarie sau in baie.

Onix:  Este o piatra benefica impotriva depresiei, ajutand la calmarea fricii de necunoscut.

Perla:  Ajuta la reglarea functiilor reproductive feminine.

Turmalina: Promoveaza energia pozitiva, este utilizat pentru a trata durerea de origine emotionala.

O alta metoda este aplicarea pietrelor calde sau reci, pentru combaterea durerilor articulare si musculare. Masajul ajuta la stimularea circulatiei sanguine, este foarte relaxant si poate exercita un efect sedativ.

O practica ce-și are radacini adânci in cultura chineza și in cultura Americii precolumbiene, este adaugarea apei peste pietrele pretioase și semipretioase. Astfel, se va obtine apa ce trebuie bauta pentru a beneficia de remediile sale miraculoase.

Putem mentiona apa de rubin, care are actiune purificatoare și care este utilizata cu scopul de a imbunatati functionarea intestinelor și de a preveni bolile cardiace. Un alt exemplu este apa de smarald, care are capacitatea de a intari organismul și de a instala energia pozitiva in intregul corp.

Este bine de stiut ca utilizarea terapeutica a cristalelor nu inlocuieste medicina conventionala sau diagnosticul unui medic bun.

0 Shares
You May Also Like