Mierea de Manuka: efecte miraculoase ale acestui superaliment

0 Shares
0
0
0

Mierea de Manuka: efecte miraculoase ale acestui superalimentMierea de Manuka este un adevarat leac miraculos din natura si ajuta impotriva diferitelor afectiuni care provoaca probleme organismului uman. Mierea de Manuka este obtinuta de albine din nectarul florilor arbustului Manuka (cunoscut si sub numele de mirul Marii Sudului, denumire botanica: Leptospermum scopqarium), o ruda a arborelui de ceai.

Planta creste in Noua Zeelanda. Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca indigenii din Noua Zeelanda, maori, au experienta de secole in ceea ce priveste utilizarea mierii ca produs medicamentos. Intre timp, studiile au dovedit, de asemenea, efectele medicinale ale mierii din Noua Zeelanda de culoarea chihlimbarului cu gustul sau intens.

Proprietati antibacteriene: De ce este atat de sanatoasa mierea de Manuka?

Proprietatile vindecatoare ale mierii sunt cunoscute de mult timp. Dar mierea de Manuka este, ca sa spunem asa, regina tuturor tipurilor de miere, deoarece proprietatile sale vindecatoare il depasesc cu mult pe cel al tuturor celorlalte tipuri de elixir dulce.

Expertii in chimie alimentara de la universitati de renume si echipele lor au aflat de ce aceasta miere de Manuka Raw Premium Puriti, Special Reserve UMF®25+, 250gr este un leac atat de miraculos: “Se stie de aproximativ 30 de ani ca mierea de Manuka este antibacteriana. Ce este de fapt responsabil pentru acest lucru? S-a putut demonstra ca un compus numit metilglioxal (MGO) este responsabil pentru aceasta eficacitate antibacteriana. ”

Produsul de descompunere a zaharului MGO poate combate bacteriile in doze mari si este deja comercializat ca o alternativa naturala la antibiotice. Deoarece: expertii au descoperit ca bacteriile nu devin rezistente la MGO – spre deosebire de antibiotice. Incredibil! Acesta este motivul pentru care terapia cu miere de Manuka poate fi utilizata si chiar are mai mult sens decat utilizarea antibioticelor.

Miere de Manuka pentru raceli

Tratamentul cu miere de Manuka s-a dovedit a fi deosebit de eficient in tratarea racelilor. Si fiecare dintre oameni trebuie sa se lupte cu acestea de cateva ori pe parcursul vietii. Daca sistemul imunitar este slabit, bacteria Staphylococcus aureus rezistenta la antibiotice se poate multiplica foarte repede in organism.

Vinovatul este responsabil pentru numeroase boli precum sinuzita, bronsita si pneumonia. Dar cu ajutorul mierii Manuka poti declara razboi bacteriilor incapatanate. Intr-un mod dulce!

Mierea de Manuka impotriva bolilor gastro-intestinale

Terapia cu miere de Manuka poate fi, de asemenea, foarte eficienta pentru afectiunile din tractul gastro-intestinal, deoarece bacteriile urate pot face si acolo ravagii. Echerichia coli si Helicobacter pylori, care deseori provoaca probleme, se dezvolta intr-un ritm alert in tractul gastro-intestinal. Mierea de Manuka poate incetini cresterea bacteriilor.

Mierea de Manuka impotriva ciupercilor

Mierea de Manuka nu este doar un ucigas de bacterii: remediul dulce ajuta si la combaterea infestarii fungice. Infectiile fungice, cum ar fi piciorul atletului si lichenul, pot fi tratate in mod natural folosind mierea.

Mierea de Manuka pentru dinti frumosi

Mierea zaharata este de fapt considerata vinovata pentru ca promoveaza cariile. Mierea de Manuka este exceptia, deoarece contribuie la o flora bucala sanatoasa: elimina germenii si inhiba formarea placii dentare. Deci, poti in sfarsit sa consumi miere dezinhibat si sa faci ceva bun pentru dantura ta in acelasi timp.

0 Shares
You May Also Like