Modelarea unghiilor cu gel este un tratament estetic care nu trebuie confundat cu aplicarea clasica a gelului pe unghia naturala. Reconstructia identifica, de fapt, aplicarea de unghii false, numite tips, adica proteze din plastic folosite pentru a prelungi unghiile naturale, si este un tip de tratament care dureaza ceva mai mult decat aplicarea doar a gelului.
Etapele reconstructiei
De ce este nevoie pentru reconstructie? Pentru ca informatiile sa fie mai usor de inteles, vom imparti echipamentul in functie de diferitele faze:
- Pregatirea unghiilor;
- Faza de reconstructie efectiva;
- Aplicarea varfurilor, a gelului si a fazei finale.
- Pregatirea unghiilor
Cand vorbim despre pregatirea unghiei, ne referim la pilirea si curatarea unghiei naturale, care trebuie sa fie lustruita si matarita corespunzator pentru a permite unghiei artificiale sa se fixeze corect si gelului sa adere.
- Reconstructie
A doua faza este faza de reconstructie propriu-zisa: dupa ce unghia a fost pregatita, trebuie sa se modeleze unghiile naturale si sa se ia o decizie pentru aplicarea tips-urilor sau a autocolantelor.
- Aplicarea varfurilor si a gelului
Dupa ce reconstructia a fost efectuata, putem trece la aplicarea gelului: mai intai se aplica gelul de baza, care de obicei este suficient de gros pentru a obtine un efect de modelare inca de la inceput; apoi se trece la gelul colorat, cu eventualele decoratiuni care se aplica intotdeauna cu un varf de gel de baza; la final, se opteaza pentru stratul de gel de sigilare si pentru lac. Iata de ce aveti nevoie pentru a treia si ultima etapa a reconstructiei cu gel:
- Pensule de aplicare a gelului: In general, se recomanda sa folositi doua tipuri de pensule, una mai plata si una mai subtire, mai fina. Primul este folosit pentru a aplica gelul, ca si cum ar fi o oja; al doilea este folosit pentru a aplica orice decoratiuni.
- Primer: Este un fel de oja, necesara pentru a permite aplicarea corecta a gelului.
- Gel: Puteti alege un singur tip de gel (numit gel monofazic) sau mai multe tipuri de gel pentru asa-numita metoda trifazica. Metoda in trei faze, care acum este considerata destul de “veche”, implica utilizarea a trei tipuri diferite de gel: primul este gelul de baza, cunoscut si sub numele de gel de constructie; al doilea este gelul de modelare; al treilea este gelul de etansare. Cu toate acestea, in prezent, este mai frecventa utilizarea gelului monofazic, care conteaza ca trei si se aplica in cele trei faze importante ale reconstructiei.
- Geluri colorate sau geluri frantuzesti.
- Rola de tampoane: Este o rola formata dintr-o serie de patrate mici de bumbac, dar difera de bumbacul traditional deoarece, spre deosebire de acesta, nu lasa reziduuri sau scame.
- Detergent/degresant: Se aplica dupa primul strat de gel si la sfarsitul tratamentului pentru a indeparta stratul de dispersie al gelului, adica stratul usor lipicios care apare la aplicarea gelului.
- Lampa LED: este necesara pentru a polimeriza gelul pe unghie dupa ce a fost aplicat.
- Top coat, finish de unghii UV cu luciu intens, Le Vole UP Coat: se aplica la sfarsit, pentru a spori stralucirea naturala a gelului.
- Uleiul pentru cuticule: un ulei care are rolul de a inmuia cuticulele care sunt in mod normal stresate de diferitele faze de reconstructie.