Ce sunt dresurile

0 Shares
0
0
0

Ce sunt dresurileDresurile sunt un fel de imbracaminte de panza, cel mai adesea acoperind corpul de la talie pana la varfurile de la picior, cu o fixare stransa, de unde si numele. Ele vin in stiluri absolut opace, opace, transparente si medii sau o combinatie a acestora, cum ar fi conceptul original al dresurilor americane cu picioare transparente si chilot opac.

Purtarea ciorapilor are o istorie care se intoarce in trecut timp de mai multe secole, cand au fost purtate de barbati. Astazi, ele sunt purtate in primul rand de femei si fete. In ultimii ani, acestea au fost uneori oferite ca trend pentru barbati. Colanti pentru barbati sunt considerati unisex. Initial, dresurile au acoperit numai picioarele, nu torsul inferior; au fost doua piese separate; si nu au continut fibre elastice, astfel incat au fost legate strans (pentru a utiliza mai putin tesatura) si nu erau foarte mulate.

Cand a fost facut din matase fina, dresul a fost considerata a fi un ciorap. Cand fibrele de nylon au fost dezvoltate si introduse in anii 1940, acesti ciorapi erau denumiti nylon. Cand picioarele separate au fost tesute impreuna cu o parte care acoperea trupul inferior pana la talie intr-un singur format integrat, termenul dres a fost inventat, deoarece era o constructie dintr-o singura bucata cu o pereche de picioare separate, unul pentru fiecare picior. Aceasta imbinare a eliminat orice nevoie de jartiere pentru a tine fiecare picior separat. Tot cam pe atunci au aparut si traditionalele dresuri modelatoare.

In limba engleza, diferenta dintre ciorapi este determinata de greutatea firelor utilizate si de densitatea sau etanseitatea tesaturii la care sunt alesi. In general, orice dres de pana la 40 de deni pe picioare sau in ansamblu este cunoscut sub numele de stramp si tot ce poate fi clasificat ca ciorapi, cum ar fi “ciorapi de alergare” si “colanti pentru ciclism” au ori mai mult ori mai putin.

In Regatul Unit, cuvantul “ciorapi” este folosit in toate cazurile atunci cand se refera atat la ciorapi, cat si la “jambiere”, pentru ciorapi cu picior sau fara picior de material mai greu, in mod obisnuit opac. Ciorapii pot fi simplii si colorati, in timp ce jambierele sunt practic mate sau absolut opace, nu transparente. Astfel, ciorapii aproape opaci sunt uneori etichetati ca semi-opaci si nu sunt considerati potriviti ca pantaloni datorita faptului ca sunt prea transparenti.

Exista multe subclasificari ale ciorapilor sau chilotului care descriu constructia precisa (cum ar fi partea superioara de control, fara sudura, suport si cusaturi). Desi cele mai multe costume de baie sunt in principal nailon sau bumbac, lycra este in mod normal inclus in amestecuri moderne pentru a imbunatati elasticitatea. Pantalonii de atletism sunt absolut opaci si adesea fara picior, desi pot avea un “etrier” care se afla sub picior pentru a tine manseta in jos langa glezna.

Este recomandat sa iti alegi cele mai bune dresuri in functie de hainele pe care le porti de obicei astfel incat sa se potriveasca la mai multe tinute. Iti recomandam sa faci alegerile doar in functie de nevoile pe care le ai.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi ciorapii compresivi?

FrumuseteCum alegi ciorapii compresivi?

Ciorapii compresivi sunt o soluție eficientă pentru îmbunătățirea circulației sângelui în picioare și pentru reducerea umflăturilor. Acești ciorapi…