Asistenta pe calculator, un job full time

0 Shares
0
0
0

Un specialist in asistenta pe calculator ajuta utilizatorii care au probleme cu un software sau perifericele calculatorului, cum ar fi imprimante sau scanere.

Numiti de unii specialisti ce ofera suport utilizatorilor de calculator prin asistenta oferita de diverse companii clientilor, ei sunt cunoscuti drept suport si pentru sprinjinul casnic intr-o retea de calculatoare pe care il ofera pentru o organizatie din domeniul tehnologiei informatiei. Specialistii in asistenta de calculator sunt, de asemenea, cunoscuti sub numele de specialisti de suport tehnic.

Cei care furnizeaza ajutor prin telefon, prin intermediul chat-ului sau e-mail, sunt numiti tehnicieni de ajutor de birou.

Aproximativ un milion de astfel de specilisti sunt angajati anual de catre o varietate de companii din diferite sectoare de activitate. Unii lucreaza pentru companii care ofera suport tehnic pentru mai multe firme diferite pe baza de contract. Specialistii in asistenta tehnica lucreaza uneori de acasa, dar altii merg direct la birourile clientilor.

Cei mai multi oameni din acest domeniu lucreaza cu norma intreaga, dar nu intotdeauna in timpul orelor obisnuite din timpul zilei.

Utilizatorii de computere au nevoie de suport oricand si, prin urmare, specialistii IT pot avea programe care includ seri, nopti, sfarsit de saptamana si de sarbatori. Poti face cursuri de programare java si sa devii tehnician pentru suport tehnic sau programator la o companie de renume.

In plus fata de abilitatile lor tehnice, specialistii in asistenta de calculator trebuie sa aiba anumite abilitati sau calitati personale pentru a reusi in acest domeniu.

Abilitatile de ascultare activa puternice sunt o necessitate pentru a fi in masura sa inteleaga nevoile oamenilor. Abilitatile bune de vorbire permit unui specialist in asistenta de calculator sa  transmita informatii celor p care incearca sa-i ajute. De asemenea, sunt bune abilitatile de gandire critica si de rezolvare a problemelor.

Dupa ce au petrecut un timp ajutand clientii sau utilizatorii interni, unii specialisti de suport IT pentru clienti sunt promovati in pozitii suprioare prin care sa contribuie la imbunatatirea proiectarii si eficientei produselor viitoare.

Cei care lucreaza pentru companiile de software si hardware de multe ori avanseaza foarte repede. Unii oameni care incep cariera din aceasta pozitie pot sa devina mai tarziu dezvoltatori de software si administratori de retea si sisteme informatice. Iti recomandam fasttrackit.org pentru cursuri de specialitate.

Intr-o zi obisnuita de munca un asistent de suport IT acopera urmatoarele activitati: sprijinirea software-ului de productivitate, asista apelantii cu cererile de servicii in domeniul tehnologiei informatiei, face reparatii sau raspunde cererilor de sprijin, preia plangerile si cererile si le directioneaza catre personalul IT corespunzator prin intermediul sistemului de urmarire a calculatorului.

Si nu in ultimul rand, raspunde la intrebari sau rezolva problemele calculatorului pentru clienti in persoana, prin telefon sau direct la o locatie.

0 Shares
You May Also Like