Fa-ti acum propriul calculator!

0 Shares
0
0
0

Fa-ti-acum-propriul-calculatorDesi tehnologia a avansat foarte mult, preturile calculatoarelor ce pot fi gasite pe piata, ne referim la sistemele de tip desktop, au ramas destul de mari.

Acestea pot fi, insa, asamblate de oricine are cunostinte medii in domeniul calculatarelor, o asemenea posibilitate venind cu numeroase avantaje pentru cei care o aleg.

Un laptop second hand i5 poate fi gasit acum in mediul online la un pret avantajos pentru tine, insa atunci cand cauti mai mult si compari preturile existente pe piata de profil, gasesti, cu siguranta, ceea ce iti doresti.

Inainte de a incepe cautarea pieselor de care ai nevoie, trebuie sa stii ca acest proces iti va lua mult timp si trebuie sa fii flexibil in privinta bugetului pe care il aloci cumpararii de piese si componente. El poate fi usor diferit fata de ceea ce tu ai la dispozitie, caci nu vei gasi exact componentele pe care le vrei si e posibil ca atunci cand le gasesti sa fii nevoit sa le cumperi la un pret mai mare decat ai anticipat.

In primul rand, trebuie sa te gandesti ce vrei sa faca un calculator pe care il vei avea tu la dispozitie. Vrei sa il dai altcuiva, eventual copiilor tai, sa se joace pe el? Vrei sa rulezi jocuri sofisticate si complexe pe el? Vrei sa editezi documente sau vrei doar sa trimiti e-maluri si sa navighezi pe internet pentur a citi presa online? In functie de raspusnul la aceasta intrebare, vei stabili in continuare cee ace vrei sa obtii de la calculatorul pe care il vei asambla chiar tu.

Site-urile pe care poti compara preturile din domeniul calculatoarelor sunt foarte importante si iti ofera cele mai bune informatii cu privire la disponibilitatea produselor cautate de tine. Daca vrei sa iti faci un calculator pentur jocuri, insa unul ieftin, gandeste-te mai inta la placa video a acestuia. In alte cazuri, poti incepe cu cautarea unui procesor bun, dar aici nu e cazul, caci pentru jocuri e foarte importanta unitatea grafica a calculatorului tau.

E important sa tii seama si de procesor deoarece el proceseaza toate informatiile primite de la programele pe care le vei instala in calculatorul respectiv mai tarziu. E preferabil sa iei o placa video de cel putin 1 GB memorie si un procesor cel putin de tipul dual core sau quad core.

De asemenea, vezi ce tip de socket are el, caci in functie de acest lucru iti vei cumpara si o placa de baza care sa fie compatibila cu el. Palaca de baza e si ea foarte importanta, aci toate componentele se asambleaza cu ea.

Memoria RAM trebuie aleasa cu grija. Daca nu vei folosi aplicatii prea complexe si nu vei instala jocuri de dimensiuni mari, atunci nu trebuie sa iei o memorie RAM foarte scumpa, caci te poti multumi si cu mai putin. Tinand seama de toate aceste sfaturi, ai posibilitatea de a-ti face un calculator care sa iti placa si sa fie adaptat nevoilor tale imediate de a folosi tehnologia care iti trebuie.

0 Shares
You May Also Like