La ce să te aștepți de la raportul generat de instrumentul de monitorizare a concurenților

0 Shares
0
0
0

Cu o piață atât de bogată în comercianți care mai de care mai ofertanți, concurența a ajuns la cote foarte înalte. Acest lucru i-a determinat pe specialiști să vină în ajutorul celor care vor să își mențină constant standardele ridicate și astfel au apărut instrumentele de Monitorizare preturi competitie.  Cu toate acestea, încă mai sunt comercianți care nu știu exact ce să urmărească pentru a alege acel soft  care se potrivește cel mai bine afacerii lor. Ei bine, unul dintre factori de care ar trebui să ții cont când alegi să folosești o astfel de monitorizare este raportul de stabilire a prețurilor.

Raportul de stabilire a prețurilor este raportul sau exportul, emis de instrumentul de monitorizare a competiției la sfârșitul fiecărui ciclu de captare a datelor. Ca atare, este singurul raport care îți permite să vizualizezi ceea ce se întâmplă cu prețurile concurenților tăi și să iei decizii documentate în consecință, într-un mod logic și informat, în ceea ce privește schimbările de pe piață.

Astfel, pare rațional să te gândești că raportul despre prețuri și calitatea acestuia sunt vitale pentru a determina dacă instrumentul de monitorizare pe care îl folosești în prezent (sau cel pe care îl iei în considerare să îl achiziționezi) este cel mai potrivit pentru magazinul tău online. Deci, cum lămurești acest aspect?

Ce informații ar trebui să conțină un raport de preț pentru a fi de valoare pentru comerciant?

În primul rând, informațiile cheie din raportul de stabilire a prețurilor trebuie să fie cele care identifică, în fiecare caz, informațiile generale despre concurentul la care se referă urmărirea. De exemplu:  data la care a fost efectuată captarea informațiilor, produsele luate în calcul în mod unitar, iar platforma concurentului care a fost urmărită ar trebui să fie bine reprezentate, deoarece încasările anumitor mărci pot proveni din mai multe canale de vânzare.

În ceea ce privește cea mai mare parte a datelor, un raport bun de stabilire a prețurilor va conține următoarele informații de bază:

  1. Modificarea prețului pe produs.
  2. Creșterea sau scăderea procentuală a prețului corespunzător.
  3. Data și ora când a fost detectată modificarea prețului.
  4. Costul acoperit de noul preț și marja de profit.
  5. Situație comparativă cu prețurile tale.

În plus, software-ul de monitorizare trebuie să fie capabil să emită rapoarte de prețuri în formate personalizabile, după cum are nevoie fiecare afacerea. Ar fi, de asemenea, un plus, dacă rapoartele personalizate pot fi grupate în funcție de tipul de produs sau de concurent, de exemplu, în funcție de nevoile clientului. Mai mult decât atât, instrumentul trebuie să permită utilizatorului să configureze cât de multe variabile este necesar pentru a stabili o strategie de preț avantajoasă, iar în ceea ce privește frecvența trimiterii rapoartelor și aceasta ar trebui să fie decisă de către tine – comerciantul care te folosești de soft.

În concluzie, în cadrul unui raport de stabilire a prețurilor ar trebui să fie posibil să se includă cât de multe informații sunt necesare pentru a ajunge la concluzii pertinente, iar modul de prezentare al datelor ar trebui să fie cât mai facil unei analize ușoare și adecvate. Utilizarea graficelor și culorilor distincte pentru diferite categorii crește calitatea raportului respectiv.

Pe scurt, un raport complet de stabilire a prețurilor este la fel de important ca și capacitatea instrumentului de a urmări efectiv prețurile. La urma urmei, acesta este rezultatul funcționării corecte a software-ului, deci este esențial să fii informat în prealabil cu privire la cât de detaliate vor fi datele pe care le primești.

 

0 Shares
You May Also Like