Creste forta afacerii tale, cu furtune hidraulice

0 Shares
0
0
0

Cu totii am vazut in viata noastra cum arata un furtun. In principiu, acesta este un tub din material plastic, prin care transferam un fluid dintr-un recipient in altul.

Astfel, indiferent ca vorbim despre o vinoteca, o benzinarie sau o simpla cisterna de apa, furtunele hidraulice sunt omniprezente, ajutand la transferul lichidelor spre locul in care avem nevoie.

Sunt insa furtune care au nevoie de niste caracteristici aparte, atunci cand vorbim despre afaceri la scara larga. Acestea au nevoie sa transfere fie cantitati mari de lichide, fie sunt supuse factorilor corozivi, astfel incat ele trebuie sa beneficieze de o protectie aparte.

Iar dincolo de debit si de compozitia lichidului, mai vorbim si de niste presiuni ridicate, care necesita, de asemenea, un proces de fabricare si de etanseizare aparte.

Domenii in care folosim furtunele hidraulice

Furtunele hidraulice sunt folosite astazi intr-o gama larga de domenii si industrii. Poate cel mai cunoscut domeniu in care sunt folosite este industria constructoare de masini.

Pentru cine a deschis vreodata capota unei masini, cu siguranta a vazut o multitudine de fire si de furtune, majoritatea dintre acestea fiind hidraulice. Indiferent ca vorbim de furtune de admisie sau de evacuare, acestea sunt aproape omniprezente in constructia de autoturisme si autocamioane, dar si la tractoare sau masini-unelte.

Caracteristici speciale fata de furtunele obisnuite

Prin urmare, putem deduce usor ca furtunele hidraulice au niste caracteristici speciale fata de un simplu furtun de udat gradina, sau de scos apa din fantana, pentru a adapa animalele.

Daca este sa vorbim despre aparatele de spalat sub presune, spre exemplu, acestea folosesc furtune hidraulice cu rezistenta sporita, care mai au nevoie si de o flexibilitate aparte.

Acestea construite astfel incat sa reziste ani intregi de functionare, uneori 24 d eore din 24, timp in care acestea pot suporta inclusiv presiunea unei masini care calca pe ele. Nu in ultimul rand, vorbim despre sisteme de prindere speciale, rezistente la coroziune, astfel incat acestea sa asigure o etanseizare perfecta.

Flexibilitate sporita si durabilitate in timp

Dincolo de rezistenta, furtunele hidraulice mai trebuie sa prezinte o flexibilitate maxima, pentru a garanta utilizarea in cele mai diverse conditii. Prin urmare, cele mai intalnite din acest punct de vedere sunt furtunele spiralate.

Acestea asigura in primul rand un spatiu redus de depozitare, iar in al doilea rand, asigura o intindere perfecta in orice punct al atelierului nostru de lucru.

Prin urmare, daca dorim sa asiguram spalarea unei suprafete sau, pur si simplu, suflarea cu putere a prafului de pe un anumit utilaj de lucru, un furtun hidraulic spiralat poate fi o solutie optima.

0 Shares
You May Also Like