Frumusete

Pasii de urmat atunci cand pui unghii cu gel


Pasii de urmat atunci cand pui unghii cu gel

Modelarea unghiilor cu gel este un tratament estetic care nu trebuie confundat cu aplicarea clasica a gelului pe unghia naturala. Reconstructia identifica, de fapt, aplicarea de unghii false, numite tips, adica proteze din plastic folosite pentru a prelungi unghiile naturale, si este un tip de tratament care dureaza ceva mai mult decat aplicarea doar a gelului.

Etapele reconstructiei

De ce este nevoie pentru reconstructie? Pentru ca informatiile sa fie mai usor de inteles, vom imparti echipamentul in functie de diferitele faze:

 1. Pregatirea unghiilor;
 2. Faza de reconstructie efectiva;
 3. Aplicarea varfurilor, a gelului si a fazei finale.

 

 1. Pregatirea unghiilor

Cand vorbim despre pregatirea unghiei, ne referim la pilirea si curatarea unghiei naturale, care trebuie sa fie lustruita si matarita corespunzator pentru a permite unghiei artificiale sa se fixeze corect si gelului sa adere.

 1. Reconstructie

A doua faza este faza de reconstructie propriu-zisa: dupa ce unghia a fost pregatita, trebuie sa se modeleze unghiile naturale si sa se ia o decizie pentru aplicarea tips-urilor sau a autocolantelor.

 1. Aplicarea varfurilor si a gelului

Dupa ce reconstructia a fost efectuata, putem trece la aplicarea gelului: mai intai se aplica gelul de baza, care de obicei este suficient de gros pentru a obtine un efect de modelare inca de la inceput; apoi se trece la gelul colorat, cu eventualele decoratiuni care se aplica intotdeauna cu un varf de gel de baza; la final, se opteaza pentru stratul de gel de sigilare si pentru lac. Iata de ce aveti nevoie pentru a treia si ultima etapa a reconstructiei cu gel:

 • Pensule de aplicare a gelului: In general, se recomanda sa folositi doua tipuri de pensule, una mai plata si una mai subtire, mai fina. Primul este folosit pentru a aplica gelul, ca si cum ar fi o oja; al doilea este folosit pentru a aplica orice decoratiuni.
 • Primer: Este un fel de oja, necesara pentru a permite aplicarea corecta a gelului.
 • Gel: Puteti alege un singur tip de gel (numit gel monofazic) sau mai multe tipuri de gel pentru asa-numita metoda trifazica. Metoda in trei faze, care acum este considerata destul de “veche”, implica utilizarea a trei tipuri diferite de gel: primul este gelul de baza, cunoscut si sub numele de gel de constructie; al doilea este gelul de modelare; al treilea este gelul de etansare. Cu toate acestea, in prezent, este mai frecventa utilizarea gelului monofazic, care conteaza ca trei si se aplica in cele trei faze importante ale reconstructiei.
 • Geluri colorate sau geluri frantuzesti.
 • Rola de tampoane: Este o rola formata dintr-o serie de patrate mici de bumbac, dar difera de bumbacul traditional deoarece, spre deosebire de acesta, nu lasa reziduuri sau scame.
 • Detergent/degresant: Se aplica dupa primul strat de gel si la sfarsitul tratamentului pentru a indeparta stratul de dispersie al gelului, adica stratul usor lipicios care apare la aplicarea gelului.
 • Lampa LED: este necesara pentru a polimeriza gelul pe unghie dupa ce a fost aplicat.
 • Top coat, finish de unghii UV cu luciu intens, Le Vole UP Coat: se aplica la sfarsit, pentru a spori stralucirea naturala a gelului.
 • Uleiul pentru cuticule: un ulei care are rolul de a inmuia cuticulele care sunt in mod normal stresate de diferitele faze de reconstructie.

View Comments
There are currently no comments.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.