Pasii de urmat atunci cand pui unghii cu gel

0 Shares
0
0
0

Pasii de urmat atunci cand pui unghii cu gel

Modelarea unghiilor cu gel este un tratament estetic care nu trebuie confundat cu aplicarea clasica a gelului pe unghia naturala. Reconstructia identifica, de fapt, aplicarea de unghii false, numite tips, adica proteze din plastic folosite pentru a prelungi unghiile naturale, si este un tip de tratament care dureaza ceva mai mult decat aplicarea doar a gelului.

Etapele reconstructiei

De ce este nevoie pentru reconstructie? Pentru ca informatiile sa fie mai usor de inteles, vom imparti echipamentul in functie de diferitele faze:

 1. Pregatirea unghiilor;
 2. Faza de reconstructie efectiva;
 3. Aplicarea varfurilor, a gelului si a fazei finale.

 

 1. Pregatirea unghiilor

Cand vorbim despre pregatirea unghiei, ne referim la pilirea si curatarea unghiei naturale, care trebuie sa fie lustruita si matarita corespunzator pentru a permite unghiei artificiale sa se fixeze corect si gelului sa adere.

 1. Reconstructie

A doua faza este faza de reconstructie propriu-zisa: dupa ce unghia a fost pregatita, trebuie sa se modeleze unghiile naturale si sa se ia o decizie pentru aplicarea tips-urilor sau a autocolantelor.

 1. Aplicarea varfurilor si a gelului

Dupa ce reconstructia a fost efectuata, putem trece la aplicarea gelului: mai intai se aplica gelul de baza, care de obicei este suficient de gros pentru a obtine un efect de modelare inca de la inceput; apoi se trece la gelul colorat, cu eventualele decoratiuni care se aplica intotdeauna cu un varf de gel de baza; la final, se opteaza pentru stratul de gel de sigilare si pentru lac. Iata de ce aveti nevoie pentru a treia si ultima etapa a reconstructiei cu gel:

 • Pensule de aplicare a gelului: In general, se recomanda sa folositi doua tipuri de pensule, una mai plata si una mai subtire, mai fina. Primul este folosit pentru a aplica gelul, ca si cum ar fi o oja; al doilea este folosit pentru a aplica orice decoratiuni.
 • Primer: Este un fel de oja, necesara pentru a permite aplicarea corecta a gelului.
 • Gel: Puteti alege un singur tip de gel (numit gel monofazic) sau mai multe tipuri de gel pentru asa-numita metoda trifazica. Metoda in trei faze, care acum este considerata destul de “veche”, implica utilizarea a trei tipuri diferite de gel: primul este gelul de baza, cunoscut si sub numele de gel de constructie; al doilea este gelul de modelare; al treilea este gelul de etansare. Cu toate acestea, in prezent, este mai frecventa utilizarea gelului monofazic, care conteaza ca trei si se aplica in cele trei faze importante ale reconstructiei.
 • Geluri colorate sau geluri frantuzesti.
 • Rola de tampoane: Este o rola formata dintr-o serie de patrate mici de bumbac, dar difera de bumbacul traditional deoarece, spre deosebire de acesta, nu lasa reziduuri sau scame.
 • Detergent/degresant: Se aplica dupa primul strat de gel si la sfarsitul tratamentului pentru a indeparta stratul de dispersie al gelului, adica stratul usor lipicios care apare la aplicarea gelului.
 • Lampa LED: este necesara pentru a polimeriza gelul pe unghie dupa ce a fost aplicat.
 • Top coat, finish de unghii UV cu luciu intens, Le Vole UP Coat: se aplica la sfarsit, pentru a spori stralucirea naturala a gelului.
 • Uleiul pentru cuticule: un ulei care are rolul de a inmuia cuticulele care sunt in mod normal stresate de diferitele faze de reconstructie.
0 Shares
You May Also Like
Cum alegi ciorapii compresivi?

FrumuseteCum alegi ciorapii compresivi?

Ciorapii compresivi sunt o soluție eficientă pentru îmbunătățirea circulației sângelui în picioare și pentru reducerea umflăturilor. Acești ciorapi…