Pestele, un aliment sanatos

0 Shares
0
0
0

pestelePestele reprezinta unul dintre cele mai complete si importante alimente de care putem avea parte. Este un aliment de-a dreptul complet, bogat in vitamine si minerale indispensabile corpului uman.

Un alt avantaj al pestelui il reprezinta disponibilitatea, Romania fiind recunoscuta drept una dintre tarile ce dispun de o varietate extrem de mare de specii de peste.

Pe teritoriul tarii noastre sunt numeroase locatii in care se comercializeaza peste, vanzarea pestelui fiind o activitate legala care presupune indeplinirea unor anumite conditii. Aceste locatii special amenajate va ofera o gama variata de peste de vanzare, preturile fiind diversificate si stabilite in functie de specie. Cele mai bune specii de peste care contin diverse vitamine si minerale benefice organismului sunt urmatoarele:

1. Somonul, poate cel mai bun peste crescut pe teritoriul Romaniei. Acest peste este foarte bogat in omega 3, 100 de grame asigurand necesarului de omega 3 pe cateva zile. De asemenea, in 100 de grame de somon regasim o concentratie buna de vitamina D, vitamina B si cantitati importante de magneziu, fosfor sau seleniu.

2. Tonul. La fel ca si somonul, tonul este un peste bogat in proteine, 100 de grame asigurand peste 70% din necesarul zilnic. De asemenea, aceasta specia de peste poate fi consumat fiert, prajit sau chiar afumat, numeroasele sale calitati fiind valabile in orice forma. Complexul de vitamine B si mineralele (seleniu, fosfor, magneziu si potasiu) sunt doar cateva dintre principalele beneficii pe care le ofera consumul acestui peste.

3. Codul este un peste cu carne alba care ne ofera numeroase avantaje din punct de vedere nutritiv. Pentru o portie de 100 de grame, codul asigura 50% din proteinele necesare zilnic, un continut bogat in vitaminele B6, B3, D dar si 20% din doza zilnica necesara de omega 3.

4. Sardinele sunt extrem de eficiente datorita faptului ca aduc un plus pentru sistemul cardiovascular datorita complexului de vitamine si minerale pe care il contint. De asemenea, aceasta specie de peste dispune de o doza importanta de omega 3 si proteine, numarul de calorii/100 de grame fiind de aproximativ 200.

Acestea sunt doar patru dintre principalele specii de peste pe care le puteti cumpara din magazinele comerciale sau din magazinele special amenajate pentru vanzarea de peste . In general, cele mai multe locatii in care gasiti peste de vanzare sunt cele din zona Deltei Dunarii, pescuitul si mai ales comercializarea pestelui fiind unele din principalele activitati din zona.

0 Shares
You May Also Like