Portofelul perfect

0 Shares
0
0
0

Un portofel bărbați de calitate ar trebui să fie cel mai bun prieten al unui domn care se respectă. Portofelul deține toți banii necesari pentru a o scoate pe fata aceea drăguță la un suc, iar dacă e de calitate, fii sigur că nu vei trece neobservat. Dar, există reguli de aur pentru a-ți alege un portofel de calitate, iar prima ține de materialul din care este fabricat. Nailonul sau imitația de piele nu va atrage niciodată priviri!

Cum ar trebui să arate portofelul perfect? De ce este acest accesoriu atât de important și de unde putem achiziționa un portofel de calitate? Acestea sunt întrebările la care ne-am propus să răspundem în cadrul acestui articol. Te asigurăm că dacă ții cont de sfaturile noastre, nu numai fata drăguță cu care ieși va fi impresionată, ci și mama ei!

Ce face un portofel să fie bun?

Există trei detalii cheie pe care trebuie să le luăm în considerare atunci când căutăm portofele de calitate pentru bărbați: materialul din care sunt concepute, construcția portofelului și colțurile. Toate acestea joacă un rol vital și asigură integritatea și longevitatea accesoriului  și faptul că va rezista testului „abuzului” de zi cu zi.

Materialul din care este conceput

Cel mai bun material din care poate fi conceput un portofel este pielea. Însă nici aici nu sunt prea simple lucrurile, pentru că există mai multe tipuri de piele.  Pielea de tipul „top grain” ce este de altfel și foarte scumpă nu este întocmai cea mai bună deoarece acestea sunt pieile care au imperfecțiuni, care au fost șlefuite și apoi acoperite cu rășină pentru a forma o suprafață netedă. Acestea lasă senzatia de portofel mai degraba de plastic decat calitativ. Pielea de tipul „full grain” este mult mai potrivită.

Construcția portofelului

Evaluarea modului în care este făcut portofelul este adesea ignorată, deși este la fel de importantă ca și gradul de piele. Portofelele sunt realizate în două moduri: „Turned Edge” sau „Cut”. „Cut Edge” este calea rapidă în care pielea este tăiată, cusută împreună și apoi folosită rășina. „Turned” presupune ca pielea să fie subțire înainte de cusătură pentru a crea o legătură mai uniformă. Este un proces de producție mai lung, dar mult mai calitativ.

Colțurile

Un alt indicator cheie al unui portofel bine conceput este reprezentat de colțurile sale. Chiar dacă poate părea amuzant la început, colțurile reprezintă zone de îmbinare din piele de pe margine, care au fost subtiate înainte de a fi rotunjite într-un colț consolidat – ceea ce înseamnă că nu se taie această zonă. Dacă colțul este un unghi drept, înseamnă că portofelul a fost slab realizat. Evitați cu orice preț aceste modele.

Tendințe

Tendințele în materie de portofele vin și se duc la fel ca moda. Cu tehnologia  care avansează și aproape totul devine robotizat, ideea de a avea un portofel gros de la prea mulți bani este de domeniul trecutului și portofelele încep să devină mai subțiri pentru a găzdui doar lucrurile esențiale, cum ar fi cardurile de credit.

0 Shares
You May Also Like