Avantajele colaborarii cu o firma de contabilitate versus implicatiile angajarii unui contabil

0 Shares
0
0
0

Orice afacere, indiferent de cat este de mare sau de mica, are nevoie de servicii de contabilitate. In fond, scopul unei firme este acela de a obtine bani, iar administrarea banilor este o responsabilitate ce nu poate fi asumata de oricine. Aceasta misiune ii revine, fara nicio indoiala, contabilului.

Daca in ceea ce priveste necesitatea unui contabil lucrurile sunt cat se poate de clare, alegerea acestuia poate sa ridice o adevarata provocare.

Una dintre primele decizii pe care un manager de firma trebuie sa o ia se refera la posibilitatea de a opta pentru una dintre cele 2 variante, o firma contabilitate sau un contabil angajat.

Ce implica colaborarea cu o firma de contabilitate?

Exista o multime de firme de contabilitate care iti pot raspunde tuturor cerintelor pe care le ridica partea finaciara. Este exclusa, in mod evident, atragerea fondurilor. Administrarea lor insa poate fi inmanata cu succes unei firme de contabilitate.

O firma de contabilitate vine la pachet cu o multime de avantaje, cat si cu mici minusuri. Pe lista avantajelor costurile foarte mici ocupa o pozitie de top.

Daca in cazul unui contabil esti nevoit sa platesti lunar un salariu intreg, asta pe langa contributiile la stat, in cazul unei firme de contabilitate este suficient sa platesti doar o factura, care cel mai adesea nu depaseste jumatate din salariul unui contabil angajat.

Pe principiul „unde-s multi, puterea creste”, o firma de contabilitate atrage dupa sine un alt mare avantaj. Este vorba despre capacitatea unui numar mai mare de angajati de a veni cu o multime de solutii si raspunsuri la problemele intampinate.

In plus, avand la dispozitie o echipa de contabili, vei primi un pachet complet de servicii de contabilitate, de la cea primara la servicii de fiscalitate, juridice, resurse umane etc. O firma contabilitate precum Simconta.ro ti le asigura pe toate, in functie de nevoi, ceea ce nu poate fi spus si despre un contabil angajat.

O firma de contabilitate isi asuma intreaga raspundere cu privire la deciziile pe care le ia, astfel incat, atunci cand se incalca ceva, nu tu vei fi tras la raspundere, ci echipa pe care ai angajat-o. Nu acelasi lucru este valabil in cazul unui contabil angajat, intrucat, in calitate de angajator vei suporta sanctiunea unei eventuale greseli comise de acesta.

Unde mai pui ca nu va trebui sa platesti un salariu fix in fiecare luna, ci vei plati strict valoarea serviciilor prestate de firma contabilitate.

Contabilul angajat

Angajarea unui contabil ofera la randul sau anumite plusuri. In primul rand, vei avea mereu la dispozitie o persoana dedicata si implicata (cel putin asa este de dorit) care se va ocupa de partea finaciara a afacerii tale. Avand in vedere ca nu va lucra si pentru alte firme, vei beneficia de atentie sporita si solutii care se pliaza pe specificul firmei tale.

In unele cazuri, relatia mai apropiata dintre un administrator de firma si contabil reprezinta calea prin care se gasesc metode sanatoase care ajuta afacerea sa evolueze. Merita mentionat si faptul ca un contabil angajat prezinta un grad mai mare de incredere si uneori, chiar o solutie pe termen lung.

Vei fi nevoit insa sa externalizezi anumite servicii de contabilitate care nu intra in sfera de cunostinte sau experienta angajatului pe partea de contabilitate. Asta se traduce prin costuri suplimentare.

In fine, optiunile trebuie atent cantarite si analizate iar, in final, alegerea iti apartine. Cei interesati de servicii de contabilitate la un nivel de top pot accesa site-ul oficial simconta.ro.

0 Shares
You May Also Like