Sfaturi utile si informatii despre inot

0 Shares
0
0
0

Sfaturi utile si informatii despre inotDaca sunteti in cautarea unui bazin in care sa puteti inota noi va recomandam sa urmati mai intai cursuri inot Bery Fitness Spa Iancului. Mai departe va rugam sa tineti cont si de urmatoarele informatii.

Copiii ar trebui intotdeauna supravegheati cand se afla langa apa. Nu lasati niciodata copiii sa inoate singuri pentru a evita riscul de inec.

Daca incepeti doar cu un program de exercitii fizice sau daca incercati sa faceti ceva nou, faceti un salt in piscina. Inotul are o multime de beneficii pentru mintea, corpul si sufletul tau.

Odata ce obtineti elementele de baza, incercati sa inotati turele timp de 20 pana la 40 de minute intr-un ritm care va mentine ritmul cardiac ridicat. Nu uitati sa beti multa apa si sa faceti pauze, dupa cum este necesar. Mai presus de toate, te distrezi!

Cand vine vorba de exercitiu, exista un exercitiu mai eficient decat antrenarea in greutate si alergarea pe care probabil o uitati – cu exceptia cazului in care sunt Jocurile Olimpice. Da, vorbim despre acest sport. Activitatea pe care Michael Phelps o numeste rutina este de fapt cel mai bun exercitiu pe care oricine il poate incepe.

Inotul  – facut intr-o piscina cu benzi desemnate, daca este posibil – este ceea ce va trebuie. Inotul inainte si inapoi nu este nimic asemanator cu faptul ca intoti repetitiv si te plictisesti. Este mai distractiv, are sanse mult mai mici de ranire si este, in esenta, o abilitate de viata.

In plus, este modalitatea perfecta de a va racori in caldura de vara sau de a obtine un antrenament eficient in interior in timpul lunilor de iarna cu zapada.

Inotul este cel mai simplu mod de a obtine un antrenament total

“Puteti obtine orice tip de antrenament cardio de care aveti nevoie in piscina si nu are un impact prea mic sau deloc asupra articulatiilor”, explica Ian Rose, director de piscina la East Bank Club din Chicago.

Daca aveti o tehnica buna, puteti efectua in conditii de siguranta toate cardio-urile pe care le-a solicitat orice obiectiv, fara a-ti deteriora corpul “, explica el. “Alte exercitii vin cu o lista a potentialelor efecte negative pe termen lung”.

Natura scazuta a sportului este un motiv pentru care multi sportivi se intorc de fapt la inot sau jogging-ul in apa, atunci cand se recupereaza de la un accident de circulatie sau de ciclism. Datorita eficacitatii antrenamentului, sportivii nu renunta la rezistenta sau forta de anduranta pe care ar putea sa o obtina in alte sporturi.

“Inotul antreneaza mai multe grupuri musculare importante ale corpului dumneavoastra decat alte forme de exercitii cardio”, adauga Natasha Van Der Merwe, director de triatlon la Austin Aquatics si Sports Academy din Austin, Texas. “Inotul nu numai ca va antreneaza picioarele, ci va ajuta si corpul  superior, in special pe deltoizii – muschii din mijlocul spateui – si tricepsii”, explica ea. Anumite miscari, cum ar fi lovituri de delfini, lovituri de flutter si multe altele, va pot ajuta sa va consolidati corpul.

0 Shares
You May Also Like