Se merita sa ai o casa construita din containere?

0 Shares
0
0
0

Se merita sa ai o casa construita din containere?Containerele iesite din uz au fost folosite in prima faza pe santiere, apoi pe camp, dupa care au inceput sa fie folosite la construirea unor locuinte.

Au aparut astfel case din containere folosite pe camp de catre agricultori, insa casele din containere au fost date si in folosinta sinistratilor loviti de inundatii sau de alte calamitati.

Ei bine, multe persoane sau chiar si familii care detineau un teren intr-o zona de munte au ales sa isi cumpere containere pentru a-si construi o asemenea locuinta, sau au cumparat direct o casa din containere.

In cazul in care vrei sa iti cumperi si tu o locuinta sau sa construiesti una, in cele ce urmeaza vom vedea care ar fi cele mai mari avantaje dar si dezavantaje pe care le poate avea o casa din containere.

In primul rand vom aminti faptul ca o asemenea locuinta in mare parte nu are nevoie de proiect, iar proiectele sunt foarte scumpe. Totul tine aici de administratiile locale. Cei care nu au nevoie de proiect, se pot simti norocosi pentru ca de multe ori proiectul are un pret asemanator cu locuinta.

Apoi, locuintele din containere sunt locuinte normale care au instalatii electrice si instalatii sanitare, pot fi izolate termic si pot fi compartimentate dupa bunul plac. Acesta este un alt mare avantaj al acestor locuinte din containere.

Containerele sunt usor de imbinat iar casele din containere usor de modificat, ceea ce cu siguranta reprezinta un alt mare avantaj pentru proprietari. Construirea unei case din containere se aseamana cu construirea unei locuinte din piese lego, iar fiecare container poate fi privit ca o piesa.

Containerele au dimensiuni standard si pot fi transportate foarte usor dintr-un loc in altul, si pot fi asamblate foarte usor, iar casele din containere se pot asambla si dezasambla foarte simplu si usor.

Compartimentarea caselor din containere se poate face in functie de preferinte, iar decuparea containerelor pentru montarea usilor si a ferestrelor se poate face deasemenea, tot in functie de preferinte.

Ei bine, casele din containere sunt prietenoase cu mediul, si mai au o multime de alte avantaje pe care nu le vom mai aminti in acest articol.

Trebuie precizat ca acestea au si cateva dezavantaje, iar unul dintre ele este legat de lipsa izolatiei termice. Aceasta problema insa nu este una fara rezolvare pentru ca o astfel de locuinta se poate izola termic.

Casele din containere pot avea acoperisul destul de fragil, acesta suportand doar o greutate maxima de 300 de kilograme, insa in anumite situatii chiar si peretii pot avea probleme de durabilitate si rezistenta.

Asadar, in mare parte acestea sunt cateva dintre cele mai importante avantaje, dar si cateva dintre cele mai importante dezavantaje pe care le poate avea o locuinta construita din containere.

Daca iti doresti o casa si nu prea te incanta ideea de a investi foarte multi bani in construirea acesteia, plus ca si timpul in care se construieste o locuinta este destul de mare, atunci poti opta pentru o casa din containere.

0 Shares
You May Also Like