Oportunitati de investitie pe piata imobiliara in Cluj

0 Shares
0
0
0

Din punct de vedere al evolutiei pietei imobiliare, Clujul cunoaste detasat o crestere spectaculoasa. Este in topul oraselor din tara ce si-au marit preturile la apartamente, fie ca este vorba de vanzare, fie ca este vorba de inchiriere.

Ba chiar a surclasat si capitala intr-un astfel de top. La aceasta crestere au contribuit numerosi factori, printre care interesul sporit al studentilor pentru centrele universitare din Cluj.

Intr-un astfel de context, cand Clujul se coteaza la o medie de 1000 de euro per mp, oportunitatile de investitie in piata imobiliara de aici sunt un punct de interes.

Nu numai pentru dezvoltatorii imobiliari, ci si pentru cei de rand, care cumpara si ulterior inchiriaza locuinte. O piata prospera de acest gen este un fundament perfect pentru a investi. Asadar, si clasa de vanzari terenuri Cluj-Napoca este la mare cautare.

Conform statisticilor ce se pot gasi pe platforma online compariimobiliare.ro in fiecare zi sunt sute de anunturi disponibile. Actualizarile sunt la zi, ceea ce face ca aceasta sursa sa ofere cu incredere estimari potrivite celor interesati sa cerceteze piata de profil.

Iata si care sunt cateva din preturile de referinta: zona extrema minima vizeaza Nord-Vestul cu   doar 8 €/mp, insa la polul opus se afla zona Horea sau chiar Hasdeu cu un pret estimat la 864 €/mp.

Oportunitatile oferite de terenuri

Spre deosebire de spatii comerciale sau apartamente, orice suprafata deja construita ce ofera sansa de inchiriere, cand vine vorba de terenuri, intentia este clar aceea de a construi. Desigur, se poate face si speculatie a pietei, de cumparare si ulterior vanzare, subinchiriere etc. Dar tinta este in mare parte aceea de a construi, cu un control total asupra acestui plan.

Fie ca este in interes personal de construire a unei locuinte, fie ca este vorba de un dezvoltator imobiliar, cumpararea unui teren implica si o serie de decizii. In acest sens si cota de pret este diferita. Asa cum ne mentioneaza si cei de la Compari Imobiliare, in cazul unui terne este de preferat sa existe utilitati trase.

Confortul ulterior, cat si o investitie aparte sunt aspecte de care viitorul proprietar este scutit. Si aici se include gazul, curentul electric, canalizarea, dar pe stilul vietii moderne nu se poate omite nici ceea ce tine de posibilitatea de acces cat mai rapid la tv, cablu, telefonie.

Un alt aspect important il reprezinta si modul in care se poate construi, raportat la ce tip de plan are viitorul proprietar in minte. Riscul de inundatii in zona sunt de luat in seama, precum si totalul suprafetei terenului in cauza. Ori la fel ca si in cazul apartamentelor, este de verificat si ce se afla in apropriere, pentru ca terenurile de langa fie spatii personale, fie comerciale va vor fi vecini.

Exista si strategii in cumparare? Cu siguranta ca da. Se estimeaza ca cel mai adesea achizitiile de acest gen vizeaza perioada calda, cand imediat se si pot incepe procedurile de construire. Insa acolo unde piata este una atat de bine cotata precum Cluj, nu va asteptati sa obtineti prea mari reduceri la terenuri care sunt oricum scumpe, indiferent de perioada anului.

0 Shares
You May Also Like