Ce trebuie sa stii despre garantie atunci cand inchiriezi?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stii despre garantie atunci cand inchiriezi?Specialistii de rent house Bucharest  la ne explica mai multe despre garantie. Cu siguranta ca ai observat deja atunci cand vrei sa inchiriezi faptul ca ti se cere o garantie echivalenta cu o luna sau mai multe luni pe care o vei primi inapoi atunci cand lasi apartamentul proprietarului in stare buna conform cu contractul sau din care proprietarul iti poate opri atunci cand pleci si nu lasi totul asa cum ati stabilit prin contract.

Valoarea garantiei va fi trecuta pe contract si nu are voie sa se modifice ulterior deci tot ce iti spune proprietarul vis a vis de garantie dupa ce ati semnat contractul nu este valabil.

Garantia este suma pe care tu o dai proprietarului in momentul in care incepe contractul si poate sa varieze ca si valoare de la o luna ajungand pana la trei luni de chirie. Totul tine de bonitate chiriasului, de perioada in care semnezi contractul de inchiriere dar si de valoarea imobilului si a bunurilor existente in interiorul sau pe care proprietarul ti le pune la dispozitie.

Este important ca valoarea garantiei sa fie stipulata in contract in mod clar alaturi de toate clauzele care reies din ea si in functie de tipul de cheltuieli care pot sa fie acoperite cu ajutorul acestei sume. Locatarul este obligat sa verifice bunurile atunci cand este intocmit procesul verbal de primire si predare precum si sa verifice instalatiile sanitare si electrice si de asemenea de a avea grija de proprietatea pe care o inchiriaza precum si de bunurile care ii sunt incredintate.

O alta obligatie a chiriasului este sa echite cheltuielile curente la zi. Tinand cont de clauza de reziliere pentru contractul semnat garantia poate sa fie restituita atunci cand chiriasul a indeplinit toate clauzele de pe contract si a anuntat proprietarul de reziliere in conditiile care au fost impuse pe contract.

Agentul imobiliar este persoana care aduce contractul care va fi semnat de proprietar si de viitorul sau chirias. Daca nu te pricepi si vrei sa fi sigur ca contractul este foarte bine facut poti sa apelezi la un avocat insa nu ai aceasta obligatie. Trebuie doar sa citesti contractul cu mare atentie si sa te asiguri ca in contract ai trecute in mod corect chiria, data in care va trebui sa o platesti si perioada contractuala. De asemenea iti recomandams a te asiguri si de faptul ca proprietarul nu a trecut pe contract clauze care te pot incomoda cum ar fi ca nu ai voie deloc sa fumezi in apartament, ca nu esti primit cu animale si alte lucruri care se pot dovedi deranjante in momentul in care locuiesti in apartament.

Contractul pentru inchiriere este depus la anaf de prorpietar si chiriasul nu are alt rol aici. Daca proprietarul alege sa nu duca contractul la anaf isi va asuma raspunderea exclusiva pentru asta in fata unitatilor competente. Sunt si cazuri extreme cand chiriasul distruge apartamentul sau pleaca fara sa plateasca chiria si cheltuielile de intretinere caz in care garantia nu va acoperi toate daunele si va interveni politia.

0 Shares
You May Also Like