Sistemele de siguranta ale piscinelor

0 Shares
0
0
0

Sistemele de siguranta ale piscinelorStrategia care determina sistemele de siguranta ale piscinilor, este aceeasi cu cea care sta in spatele productiei ambalajelor pentru jucarii.

Dupa cum multi parinti deja stiu, exista numeroase bariere care previn accesul la o jucarie corect impachetata.

Si, desi o piscina nu este sigilata cu un plastic foarte gros si nu are nici un cover ce necesita folosirea unei surubelnite pentru a fi indepartat, aceasta (piscina) trebuie protejata fara doar si poate de niste straturi protectoare, la exterior. Pentru constructie piscina, intrati pe PiscinePremium.ro.

In timp ce nu exista o siguranta mai mare decat aceea data de o supraveghere atenta a unui adult, poti ajuta la prevenirea diferitelor accidente folosind un safety cover, poti construi un gard sau poti instala un sistem de alarma.

Husele de siguranta.

O husa durabila, de calitate foarte buna pentru piscina ta, trebuie sa respecte standardele ASTM (American Society for Testing and Materials), pentru a se putea califica drept husa potrivita pentru siguranta (sau husa de siguranta).

Husa respectiva trebuie sa suporte o greutate de aproximativ 220 de kilograme (greutatea medie a 2 adulti + un copil) pe un suprafata de 1 metru patrat.

Desi probabil ca vei alege sa instalezi si un gard in jurul piscinei tale, va trebui sa verifici codurile locale pentru tipurile specifice ale acestui gard si pentru inaltimea permisa.

Gardurile de siguranta cu efect sporit, trebuie sa aiba o izolatie din 4 parti cu o poarta foarte rezistenta, care se poate incuia si care nu permite accesul copiilor nesupravegheati, dar nici accesul animalelor.

Aceste garduri protectoare pentru piscine pot fi construite din lemn, metal sau fier forjat si pot ramane instalate pentru un numar relativ mare de ani.

Alte garduri izolatoare – facute din panze sau material foarte dur, cu bracket-uri de impamantare sunt asamblate, desfasurate si montate in general doar pe perioada verii (atunci cand piscina este folosita efectiv) si sunt demontate si impachetate dupa terminarea sezonului de inot (de mers la piscina).

Alarmele.

Sunt disponibile si anumite sisteme de alarma, inclusiv garduri “invizibile” si senzori pentru piscina, portile gardurilor, usi, etc.

Aceste garduri invizibile folosesc de fapt senzori in infrarosu sau tehnologie laser pentru a detecta momentul cand un copil sau un animal, au depasit perimetrul de siguranta, declansand o alarma. Sunt foarte bune, mai ales atunci cand aveti o curte mai mare si sunteti nevoiti sa lasati copiii nesupravegheati, chiar si pentru cateva minute. Multe accidente nefericite se pot evita cu succes, in acest fel.

Alarmele de poarta se ataseaza de portile gardului de siguranta si utilizeaza o conexiune magnetica simpla, care suna la fel ca si o alarma, atunci cand este intrerupta (cand cineva deschide usa). In afara de alarmele pentru porti, se pot instala si alarme pentru piscina in sine.

Unele se ataseaza direct de zidul piscinei, iar altele plutesc pur si simplu pe apa. Folosesc o tehnologie similara cu a celorlalte, avand capabilitatea de a atentiona utilizatorii atunci cand cineva a intrat in apa. Majoritatea acestor senzori detecteaza miscarile din apa si se opresc atunci cand sunt intrerupte manual.

0 Shares
You May Also Like