Istoria companiei Dunlop

0 Shares
0
0
0

Istoria companiei DunlopObiectivul pricipal al aceste importante companii, producatoare de anvelope, este acela de a imbunatati in permanenta performanta automobilelor.

Istoria Dunlop incepe la sfarsitul secolului XIX , mai exact in anul 1888 , odata cu inventarea anvelopei pneumatice de catre chirurgul veterinar John Boyd Dunlop . Ideea de a inventa o anvelopa pneumatica a venit in momentul in care acesta isi oserva fiul in timp ce se plimba cu o tricicleta echipata cu anvelope din cauciuc rigid , ceea ce facea ca deplasarea sa fie foarte incomoda si la o viteza extrem de mica, in conditiile unui carosabil pavat cu pietre cum exista in vremea respectiva.

In scurt timp acest sistem bazat perne devine foarte popular .

Daca nu stiati , la sfarsitul secolului XIX erau foarte apreciate cursele de biciclete. Intr-una dintre aceste faimoase curse un participant utilizeaza pentru prima data anvelopele pneumatice inventate de Dunlop, realizand cu foarte mare usurinta sa se claseze pe prima treapta a podiumului.

Dupa acest succes imens John Boyd Dunlop realizeaza potentialul urias reprezentat de productia in masa a acestor anvelope, infiintand astfel compania, care astazi ii poarta numele, “ Dunlop Pneumatic Tyre Company Ltd.”.

In decursul catorva ani Dunlop realizeaza un proces de expansiune, nu doar la nivel European, ajungad sa detina unitati de productie Australia, Statele Unite si Asia.

In anul 1890 sunt deschise portile primei unitati de productie Dunlop, din Irlanda, in orasul Dublin. Cativa ani mai tarziu, in 1893, este inaugurata o noua fabrica Dunlop, de acesta data pe teritoriul Germaniei, la Hanau.

Procesul de extindere continua cu realizarea unor noi unitati de productie in Australia si SUA, in anul 1895.

In anul 1910 Dunlop ajunge si pe teritoriul Melaeziei, tara in care detine o plantatie imensa de cauciuc, de circa 20.000 hectare.

Trei ani mai tarziu se inaugureaza prima unitate de productie din Japonia, la Kobe.

Dunlop lanseaza pe piata, in anul 1922, prima anvelopa cu tije de otel si invelis de panza, care avea o durata de viata mai mare de trei ori decat a altor anvelope utilizate pana in momentul respectiv.

In anul 1932 Dunlop echipeaza pentru prima data o masina de curse, modelul Jaguar, cu frane de disc, o adevarata inovatie in domeniu la acea data.

In doar 20 de ani de la infintarea companiei, Dunlop devine prima companie globala multinationala, un pion important in ierarhia mondiala a producatorilor si vanzatorilor de anvelope. Compania producea si comercializa la momentul respectiv o gama larga de produse de la cauciucuri si sisteme de franare la mingi de golf si de tenis.

In 1984 se realizeaza o reunire a actiunilor companiei din Europa si SUA cu cele din Asia, reusind astfel o crestere a grupului Sumitomo.

La cativa ani distanta de acesta realizare, in anul 1999 , grupul Sumitomo realizeaza un parteneriat de tip joint-venture cu compania Goodyear, devenind astefel cel mai important producator mondial de anvelope la momentul respectiv.

Principalele domenii de activitate ale companiei Dunlop sunt, de altfel punctele forte care situeaza compania in topul celor mai importanti producatori de anvelope din lume, sunt :

Sporturile cu motor

Investitii in cercetare si dezvoltare

Inovatie

Testarea rezultatelor obtinute

Originalitate

Tuning

4*4

UHP.

In cei 120 de ani de activitate, Dunlop s-a implicat in multe competitii sportive pe doua si patru roti din intreaga lume, devenind astfel o companie prestigioasa apreciata de pasionatii de curse auto si moto din intreaga lume.

0 Shares
You May Also Like