Tot ce trebuie sa stiti despre agricultura bio

0 Shares
0
0
0
Tot ce trebuie sa stiti despre agricultura bio

Locuiti la casa si aveti o curte in care doriti sa cultivati diferite produse agricole? In aceste conditii, cu siguranta trebuie sa luati in considerare agricultura bio, si sa cultivati doar produse bio.

Aveti nevoie doar de un utilaj performant, asa ca puteti alege un motocultor de la Rabota. In categoria de motocultoare Rabota puteti gasi diferite asemenea utilaje, la preturi diferite si cu specificatii diferite.

Apoi, puteti alege si cateva accesorii necesare unui motocultor, si puteti incepe munca. Prelucrati solul si pregatiti-va sa cultivati rosii, ardei, castraveti si diferite alte legume bio. Pentru ca am tot adus in discutie acest cuvant “bio”, acesta se refera la agricultura bio (ecologica), despre care puteti afla mai multe in continuare.

Definitia agriculturii ecologice

Agricultura ecologica poate fi definita ca un sistem de gestionare si productie agricola care combina un nivel ridicat de biodiversitate cu practicile de mediu care pastreaza resursele naturale si are standarde riguroase pentru bunastarea animalelor.

Mai mult, agricultura ecologica raspunde cererii crescande a numarului de consumatori de produse naturale, si permite in acelasi timp pastrarea mediului in contextul dezvoltarii rurale durabile. Termenul de agricultura ecologica se poate aplica la urmatoarele categorii de produse:

  • Produse neprocesate: legume, cereale, fructe, bumbac, flori, animale, oua sau lapte.
  • Produse prelucrate pentru consum uman: branza, paine sau mese instantanee.
  • Mancare pentru animale precum produsele din soia ecologica.
  • Materiale pentru reproducere vegetala si seminte.

Agricultura ecologica si compozitia nutritionala

Multe studii au incercat sa evalueze diferentele nutritionale dintre produsele agricole ecologice si cele conventionale.

Cu toate acestea, aceste studii au relevat rezultate contrastante. Exista unele studii care au gasit o concentratie crescuta de anumiti nutrienti in produsele provenite din agricultura ecologica, inclusiv acizii grasi esentiali omega-3 din carne sau produse lactate sau asa-numitii compusi antioxidanti.

Cu toate acestea, in timp ce unele meta-analize considera ca aceste diferente sunt semnificative, altele cred ca au o importanta nutritiva marginala. Mai mult, alte studii au identificat, de asemenea, un continut mai mare de compusi fenolici sau antioxidanti in produse din cereale sau fructe cultivate organic, dar identifica aceste diferente ca fiind „modeste”.

Prin urmare, in general, exista indicii care sugereaza ca compozitia nutritionala a alimentelor din agricultura ecologica ar putea fi ceva mai completa in comparatie cu agricultura conventionala. Totusi, aceasta diferenta nu pare foarte semnificativa.

Agricultura ecologica si sanatate

Mai multe studii au incercat sa estimeze efectele asupra sanatatii consumului de produse ecologice. Intr-un mod general, majoritatea ajung la concluzia ca are (pana la un grad mic) efecte pozitive.

De fapt, consumul de produse ecologice este adesea corelat cu stiluri de viata mai sanatoase ale persoanelor care urmeaza o dieta mai buna, practica sport, acorda mai multa atentie sanatatii sau au un nivel de viata mai ridicat.

In acest fel, poate fi greu de spus daca diferentele observate se datoreaza consumului strict de alimente ecologice sau al tuturor acestor factori. Majoritatea studiilor studiilor existente spun ca sunt necesare studii mai aprofundate pentru a confirma potentialele beneficii pentru sanatate ale consumului de produse ecologice.

Tinand cont de avantajele pe care agricultura ecologica si produsele bio vi le pot oferi, cu siguranta daca aveti posibilitatea, este rentabil sa le cultivati in propria gradina.

Dupa cum va spuneam si mai pe la inceputul articolului, acum munca va fi usurata de utilizarea unui motocultor si a accesoriilor compatibile pe care le puteti alege de la Rabota. In plus, puteti alege si o remorca pentru motocultor, pe care sa o folositi atunci cand trebuie sa transportati produsele agricole bio, pe care le-ati cultivat in propria gradina.

Tineti cont asadar de aceste detalii, si alegeti sa cultivati produse bio in propria gradina.

0 Shares
You May Also Like