Tractor de tuns gazon sau rider?

0 Shares
0
0
0

Intrebarea din titlul articolului cu siguranta este una dificila pentru ca atat un tractor tuns gazon cat si un rider sunt doua care pot sa fie foarte utile pentru tunderea gazonului.

Ei bine, cei interesati cu siguranta se vor intreba care ar fi avantajele pe care le vor avea daca vor cumpara un tractoras de tuns iarba. Altii se vor intreba ce are un astfel de utilaj in plus fata de un rider.

Unii se vor intreba de ce nu ar alege mai bine un rider. Cu siguranta intrebari vor exista mereu, insa in continuare vom discuta putin despre acest subiect, in speranta ca toti cei care au nevoie de un utilaj pentru tuns iarba, se vor decide apoi mai usor in legatura cu ce trebue sa aleaga.

In ceea ce priveste latimea de taiere a unui tractor de tuns iarba, aceasta este de 84 de centimetri, in timp ce inaltimea de taiere este reglabila si poate avea 7 pozitii, intre 20 de centimetri si 85 de centimetri.

Discutand despre latimea de taiere a unui dider, aceasta este cuprinsa intre 78 de centimetri si 100 de centimetri, in timp ce daca discutam despre inaltimea de taiere, aici utilajul dispune doar de patru pozitii.

In ceea ce priveste dotarile, tractorasul de tuns iarba dispune de volan, scaun reglabil, tablou de bord, faruri frontale cu led, bara de protectie, suport pentru bauturi, carlig de remorcare, suport pentru telefon, iar transmisia poate sa fie 4 x 4.

In ceea ce priveste riderul, acesta dispune de volan cu spinner, scaun reglabil, tractiune pe spate, sistem de iluminat, priza de putere cu cuplare manuala, transmisie hidrostatica si contor al orelor de munca.

Nu trebuie sa uitam sa discutam si despre atuurile fiecaruia dintre aceste doua tipuri de utilaje, asa ca in ceea ce priveste tractorul de tuns iarba amintim faptul ca acesta niveleaza gazonul pe suprafete mari. Un alt atuu este acela ca dispune de doua lame de colectare – maruntire. Rata de intoarcere a masinii este de 140 ce centimetri.

Un alt mare avantaj pe care il are utilajul este faptul ca poate sa transforme iarba in ingrasamant. Viteza acestuia de deplasare este intre 8 su 10 km/h.

In ceea ce priveste riderele, trebuoe precizat ca acestea sunt ideale pentru suprafetele mari. Ele regleaza electric inaltimea de taiere, si colecteaza iarba. Aceste utilaje sunt ideale pentru ca matura, ara si fertilizeaza solul.

Un rider mai poate fi util pe timp de iarna dat fiind faptul ca poate sa imprastie zapada. Despre viteza de deplasare a utilajului trebuie precizat ca aceasta este de 10km/h.

Asadar, dupa cum se poate observa, atat un tractoras de tuns iarba cat si un rider au avantaje si au puncte forte, insa au si multe deosebiri.

Cei care isi doresc un gazon perfect ar putea sa isi indrepte atentia spre un tractoras de tuns iarba, in timp ce pentru persoanele care au nevoie de un utilaj complex, un utilaj care sa poata fi folosit si in alte scopuri, ar fi mai util un rider.

0 Shares
You May Also Like