Tu de ce tip de remorca ai nevoie?

0 Shares
0
0
0
Tu de ce tip de remorca ai nevoie?

Remorcile auto sunt de mai multe tipuri, si cu siguranta s-ar putea sa ai si tu nevoie de o remorca, asa ca in functie de scopul in care aceasta urmeaza sa fie utilizata, ai la dispozitie mai multe solutii.

1. Remorca usoara

O remorca usoara este ideala pentru a transporta tot felul de produse in interes personal. Poti sa folosesti remorca usoara atunci cand pleci alaturi de familie intr-un sejur la munte sau in Delta, si portbagajul masinii nu este suficient de spatios pentru a transporta toate bagajele.

O astfel de remorca auto are mai multe caracteristici, asa ca poti sa rabatezi obloanele din fata si din spate, poti de-asemenea sa detasezi obloanele daca ai nevoie, sau poti bascula manual remorca.

In plus, o poti accesoriza cu obloane dublu inaltate sau cu suport pentru motocicleta, cu cadru metalic sau grijale metalice tip cusca, pe care le poti cumpara de la un comerciant care vinde piese si accesorii remorci auto.

2. Remorca tip cusca

O astfel de remorca iti poate fi de folos atat atunci cand ai nevoie sa transporti incarcaturi mici, cat si atunci cand ai nevoie sa transporti incarcaturi mari. De obicei, aceste remorci auto sunt echipate cu o usa la spate, prin care poti avea acces in remorca. Poti sa folosesti o asemenea remorca pentru a transporta chiar si obiecte de mobilier.

3. Remorca carosata

O asemenea remorca se poate utiliza in diferite scopuri. Poti sa o folosesti atat in interes personal cat si in interes profesional. Poti transporta cu ajutorul acesteia bagaje, obiecte de mobilier, lazi cu fructe daca esti agricultor, gantere si discuri pentru sala de fitness, iar exemplele pot continua.

Trebuie sa stii insa ca o asemenea remorca are nevoie sa fie dotata cu un sistem de franare in cazul in care greutatea sa maxima depaseste 750 de kilograme, iar aici nu este inclusa doar remorca ci si incarcatura. Daca insa greutatea nu depaseste 750 de kilograme, atunci nu este necesar ca remorca sa aiba in dotare un sistem de ranare.

4. Platforma auto

O platforma auto este ideala pentru cei care tracteaza masini. Firmele de tractari auto in mod evident doar astfel de remorci auto utilizeaza. Acestea sunt achizitionate si de catre samsarii auto, care comercializeaza masini aduse din strainatate (Germania, Austria sau din Regatul Unit de exemplu).

O platforma pentru transport masini are in dotare rampe rabatabile care vin la pachet cu platforma, si care se folosesc pentru a urca pe platforma masina care urmeaza sa fie tractata.

O platforma auto are in dotare si un troliu care se foloseste pentru a urca masina defecta pe platforma. Troliul si rampele rabatabile vin la pachet cu platforma, dar cei care doresc, pot cumpara inca un set de doua rampe si un troliu de rezerva, de la un comerciant de piese si accesorii pentru remorci.

5. Remorca basculabila

Aceasta este remorca de care au nevoie firmele care transporta materiale de constructii, nisip si pietris, sau chiar si in agricultura pentru transportul cerealelor de pe camp.

O asemenea platforma are in dotare un sistem hidraulic care permite bascularea incarcaturii.

6. Platforma pentru motociclete

O asemenea platforma poate fi utilizata pentru a tracta motocicletele defecte. Unii le utilizeaza insa si cand calatoresc alaturi de familie, si trebuie sa conduca autoturismul de familie, dar nu pot renunta pentru cateva zile la motor. Pot sa isi duca motorul pe platforma, peste tot pe unde calatoresc si petrec cateva zile libere.

In afara acestor tipuri de remorci auto, exista si remorci de off-road, remorci comerciale, remorci auto pentru parca sau pentru transportul animalelor, iar in functie de necesitati, fiecare isi poate alege platforma potrivita.

0 Shares
You May Also Like