Vizita la medicul urolog- o necesitate

0 Shares
0
0
0

Vizita la medicul urolog- o necesitateInfectiile urinare apar de-a lungul vietii atat la femei cat si barbati. Insa un procent ridicat a acestor infectii urinare il intalnim la femei, acest sector vulnerabil se confrunta des cu problema mentionata a aparatului urinar din cauza aparitiei unor bacterii si virusi. Aceste infectii urinare la barbati sunt cu mult mai periculoase daca sunt netratate corespunzator.

Infectiile urinare netratate pot extinde infectiile catre rinichi iar starea pacientului se poate agrava in timp daca afectiunea nu este tratata. Prezentarea pacientului la medicului urolog, inca de la primele simptome, poate eficientiza tratamentul prescris. Antibioticele in cazul Infectiilor urinare, atat la femei cat si la barbati, se prescriu in fazele recurente,  nu mai mult de trei episoade pe an. Pentru a putea urma o schema de tratament corespunzatoare, vizita la o clinica de urologie Mures este imperios necesara pentru indicatii de specialitate.

Diagnosticarea infectiilor urinare

De obicei, se realizeaza analiza urinei, urocultura si se administreaza dupa caz, antibioticul adecvat pe infectia descoperita. La barbati, infectia urinara este localizata la nivelul glandei prostatei, aflata sub vezica urinara. Prostata poate fi bacteriana sau cronica si se manifesta prin urinari frecvente, dureri abdominale, dureri locale care metamorfozeaza un stil normal de viata. Aceste simptome sunt asociate cu febra si durere de spate sau episoade de dureri localizate, vizita la medic fiind calea cea mai sigura pentru o solutie optima. In aceasta situatie, pacientul trebuie sa se prezinte la urolog pentru tratament de urgenta, deoarece inflamatia prostatei duce la complicatii.

Sangerarea in urina sau depistata in examenul sumar de urina poate sugera prezenta cancerului de vezica. Aceste sangerari pot fi insotite de urinari dese si dureri la urinare. Cancerul aflat in stare incipienta poate fi vindecat intr-un procent de 85-90 % din cazuri. Ecografiile abdominale sunt eficiente in vederea depistarii anumitor deficiente la nivelul vezicii urinare. Ecografiile de prostata se realizeaza anual la barbatii de peste 45-50 ani, avand un rol multidimensional: analiza, preventie si identificare. Pentru mai multe investigatii si ecografii ale prostatei, barbatii pot apela la urologie Mures pentru a beneficia de cele mai bune servicii medicale. In cazul femeilor cu probleme medicale legate de infectiile urinare recurente, acestea pot apela la o clinica de specialitater unde pot beneficia de tratament adecvat infectiei descoperite. Aceste infectii urinare depistate la timp pot fi tratate cu o schema de tratament prescrisa de medicul specialist, totul sub monitorizarea atenta a evolutiei bolii.

Preventia – cheia inspre o viata sanatoasa

In vederea prevenirii numeroaselor boli asociate aparatului urinar, fiecare individ trebuie sa isi asume o conduita preventiva in acest sens, un mod de viata in care interactiunea cu medicii specialisti trebuie sa fie o constanta. Problemele urinare pot aparea la orice varsta iar tratarea acestora trebuie sa se adapteze organismului, modului in care acesta interactioneaza cu alte medicamentatii. Din acest motiv, daca va confruntati cu infectii urinare, calculi renali (pietre la rinichi) sau incontinenta solicitati medicului dumneavoastra urolog o consultatie. Cu ajutorul aparaturii de specialitate dar si a cunostintelor aprofundate ale acestuia, afectiunea dumneavoastra poate deveni de domeniul trecutului.

0 Shares
You May Also Like