Alegerea unui ortodont, o misiune dificila

0 Shares
0
0
0

Alegerea unui ortodont, o misiune dificila De multe ori, natura nu este tocmai cea mai buna prietena a noastra si ne doteaza cu o dantura mai putin dreapta sau cu anumite probleme de estetica. Din fericire insa, medicina a evoluat foarte mult, in asa fel incat, oricare ar fi problema de ordin estetic pe care o ai, poate sa fie rezolvata cu usurinta si cu rapiditate.

Unul dintre cele mai importante parti ale corpului nostru este, fara doar si poate, zambetul.

Zambetul cucereste, zambetul deschide usi si tot el demonstreaza buna dispozitie si prietenie.

Atunci cand dintii nu sunt foarte bine aliniati, chiar daca sunt perfect sanatoti, zambetul poate sa nu fie atat de placut precum ti-ai dori sa fie. In aceste situatii intervine un medic ortodont.

De regula, medicul ortodont trebuie sa fie vizitat inca din frageda copilarie. Daca ai ajuns la varsta unui adult si inca ai probleme cu pozitionarea dintilor insa, nu este nicio tragedie. Aproape orice problema sa poate rezolva cu un aparat dentar. Pentru a purta un aparat dentar insa, trebuie sa gasesti un ortodont bun, iar acest lucru implica putin stres.

Cum alegi, asadar, ortodontul perfect pentru tine?

Primul lucru pe care trebuie sa il stii este faptul ca odata ce ti-ai pus un aparat dentar, acesta va sta la tine in gura cel putin 1 an, timp in care va trebui sa vizitezi medicul in fiecare luna.

Din acest motiv, cel mai important element in alegerea ortodontului este cautarea unuia cat mai aproape de tine. Daca stai in Bucuresti, sector 6, spre exemplu, o simpla cautare dupa aparat dentar sector 6 ieftin iti va dezvalui o multime de variante, care mai de care mai interesante.

Urmatorul pas este sa te opresti asupra ortodontului cel mai bun. Verifica fiecare site in parte si descopera elemente precum preturile, calificarile pe care le are medicul ortodont sau experienta pe care o are.

Modul in care arata cabinetul poate sa fie si el un mare plus. Inainte de a suna, incearca sa gasesti pareri despre ortodontul pe care l-ai ales.

Cu siguranta, fiecare medic bun are pareri pozitive despre el si fiecare medic mai putin bun are pareri negative pe forumurile de specialitate. Evident, multe dintre aceste pareri pot sa fie false, insa majoritatea sunt serioase si cat se poate de naturale, asadar, trebuie sa alegi un ortodont recomandat.

0 Shares
You May Also Like